Telekom čelí bizarnej petícii za zrušenie vianočnej reklamy. Kvôli zmienke o slipoch a spermiách

Takmer 13-tisíc Slovákov podpísalo bizarnú petíciu za zrušenie vianočnej reklamy Telekomu len preto, že spomína slová spermie a slipy. Operátor však apeluje na vzájomný rešpekt.

Jeden z najväčších slovenských operátorov čelí kritike po tom, čo nasadil do televízie svoj nový reklamný spot. Vianočná kampaň Telekomu sa rozhodla búrať stereotypy v duchu hesla: „Vzájomný rešpekt je najkrajší darček.“ Hlavným hrdinom je mladík spievajúci pesničku o tom, ako počas sviatkov čelí tlaku rodinných príslušníkov, ktorý sa týka hlavne vzťahových tém. 

V jednej vete spieva, ako by jeho mama chcela vnúčatá a dáva mu lekcie, že "tesné slipy ničia spermie." Práve táto veta pobúrila mnohých Slovákov, ktorí kvôli nej zašli až tak ďaleko, že vytvorili bizarnú petíciu za zrušenie reklamy. V nej uvádzajú, že nesúhlasia s jej vysielaním a nechcú v spote počúvať o spermiách či slipoch. 

Vo svojom vyhlásení dokonca dávajú Telekomu ultimátum, že ak reklamu nestiahne, odstúpia od zmlúv s operátorom. Počas písania článku mala petícia takmer 13-tisíc podpisov a vyjadril sa k nej aj samotný Telekom. V stanovisku pre Živé.sk uviedol, že každý má právo na svoj názor, ale s petíciou nesúhlasí. 

Operátor dodáva, že v súvislosti s reklamou registruje rôzne reakcie od negatívnych až po povzbudivé. Apeluje však hlavne na to, aby ľudia pri vyjadrení svojich názorov nezabúdali na slušnosť. 
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu