Telekom ako prvý z operátorov vstúpil do metaverza a vytvoril virtuálne mesto

Metaverzum je akýsi virtuálny vesmír, ktorý ponúkne život ako v reálnom svete. K tomu pridáva prakticky neobmedzené možnosti, ako v ňom tráviť čas. Virtuálne mestečko od Telekomu poteší fanúšikov hudby a celkovo umenia.

Metaverzum je momentálne veľmi horúca téma v technologickom svete. Každá z veľkých firiem by rada vytvorila svoj vlastný virtuálny vesmír, v ktorom by mali používatelia prakticky neobmedzené možnosti. Mohli by spolu komunikovať, stretávať sa, navštevovať rôzne podujatia a robiť čokoľvek im napadne. 

Svoje obrovské ambície v tomto smere naznačil napríklad Facebook, ktorý sa v súvislosti s tým tiež premenoval na firmu Meta. Teraz do metaverza vstupuje aj Telekom ako prvý zo všetkých operátorov nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Vytvoril virtuálne mestečko Beatland, kde môžete nájsť hudobný klub, obchod či kino. Funguje na platforme Roblox, ktorá patrí k popredným hráčom v rámci metaverza. 

Používatelia sa cez Roblox pripájajú do virtuálneho sveta, komunikujú spolu, vytvárajú vlastný obsah či hrajú hry. Toto metaverzum je dostupné prakticky na každej platforme od smartfónov cez PC, herné konzoly až po VR headsety. Mestečko, ktoré Telekom na Robloxe vytvoril, je zamerané primárne na umenie. 

Už dnes o 19:00 v ňom Telekom usporadúva otváraciu párty, na ktorej zahrá známy DJ Boris Brejcha. Spoločnosť mu budú vo virtuálnom meste Beatland robiť aj sety od DJov HypeXta a TechToma. 

Zabudnúť netreba ani na kino, kde si návštevníci budú môcť pozrieť umelecké filmy o spoločensky relevantných témach. Mestečko Beatland navyše ponúkne aj rôzne iné prvky vizuálneho umenia a je výsledkom tvorby švédskeho štúdia The Gang. Používatelia sa budú môcť v Beatlande zahrať aj rôzne minihry, interagovať s priateľmi či nakupovať virtuálne predmety. 

Zdroj: tlačová správa  

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu