Telekom: 5G sieť v nových lokalitách

Operátor nasadil v uplynulých týždňoch 5G sieť do ďalších miest a lokalít. Pribudli časti Košíc, ale aj nové slovenské mestá.

V Košiciach pokračoval Telekom s expanziou do štyroch mestských častí – 5G sieť pribudla v častiach Staré Mesto, Nad Jazerom, Džungľa a Sever. Spolu je tak dostupná už v 11 mestských častiach. Zároveň môžu rýchlu dátovú 5G sieť využívať obyvatelia a návštevníci mesta Modra a Nové Mesto nad Váhom. Pokrytie sa dostalo aj do časti mesta Vráble a časti Zemplínskej Šíravy, konkrétne do obce Kaluža a Klokočov.

Celkovo je 5G sieť k dispozícii v Bratislave, Nitre, Trnave, Modre, Novom Meste nad Váhom, časti Vrábeľ, 11 častiach Košíc a 30 obciach. Počet podporovaných 5G modelov smartfónov v Telekome sa zvýšil na číslo 56. Pribudla dvojica najnovších skladacích smartfónov Samsungu. Najväčšie portfólio má Samsung (23 modelov), nasleduje Xiaomi (11) a Apple (9). Nasleduje OnePlus, Oppo, Huawei, Motorola a Realme. 

Na využívanie rýchlej siete potrebujete byť v pokrytí 5G, mať podporovaný 5G smartfón a kompatibilnú SIM kartu. Aktuálne používanú SIM kartu meniť nemusíte, bude fungovať aj v sieti piatej generácie.
 
Zdroj: Telekom

Diskusia k článku:

pt21010.09.2022 - 16:08 Trvalý odkaz

Neviem ako inde ale v NM je rýchlosť 5G siete strašne pomalá 14/1 teraz dalo 28/1 to ani nemuseli púšťať keď rýchlosti sú na úrovni 3g siete

Celá diskusia 3 príspevky