Telekom: 5G pokrytie už v 18 obciach a Bratislave

Na mape pokrytia rýchlou 5G sieťou pribudli ďalšie loklity. V ponuke dotovaných telefón nájdete už 26 5G smartfónov od siedmich výrobcov.

Telekom pokryl sieťou piatej generácie ďalšie obce. Najnovšie je k dispozícii už aj v Hamuliakove, Kalinkove, Miloslavove i Slovenskom Grobe vrátane novej časti Malý raj.

Aktuálne sú pokryté: Čakany, Dunajská Lužná, Hamuliakovo, Hviezdoslavov, Chorvátsky Grob (časť Čierna Voda), Ivanka pri Dunaji, Kalinkovo, Kostolná pri Dunaji, Kráľová pri Senci, Kvetoslavov, Mierovo, Miloslavov, Most pri Bratislave, Slovenský Grob, Štvrtok na Ostrove, Tomášov, Veľký Biel a Vlky. Súhrnne je 5G sieť k dispozícii už v 18 obciach a Bratislave.

Minulý týždeň pribudol do akciovej ponuky smartfónov nový výrobca OPPO s modelom OPPO Reno5 5G. Vďaka nemu sa počet výrobcov s podporovanými 5G telefónmi rozšíril na sedem výrobcov a 26 modelov. Zatiaľ najväčšie portfólio má Samsung (9 modelov), nasleduje Xiaomi (6) a Apple (4).

Na využívanie rýchlej siete potrebujete byť v pokrytí 5G, mať podporovaný 5G smartfón a kompatibilnú SIM kartu. Aktuálne používanú SIM kartu meniť nemusíte, bude fungovať aj v sieti piatej generácie.

Zdroj: Telekom

Diskusia k článku:

Začať diskusiu