Telekom: 4G+ do 200 Mbps dostupné už v 52 lokalitách

Telekom pokračuje v rozširovaní 4G+ siete, ktorá prináša vyššiu kapacitu do najvyťaženejších lokalít na Slovensku a pridáva pokrytie na Považí i hornom Ponitrí.

V prvom polroku bola uvedená 4G+ do 200 Mbps v 17 lokalitách a v treťom štvrťroku pridal Telekom ďalších 8 lokalít v regióne Považia a horného Ponitria. Rýchla LTE sieť bola nasadená do piatich miest: Nového Mesta nad Váhom, Topoľčian, Partizánskeho, Prievidze a Bojníc. 

Zároveň bola sieť s prenosovou rýchlosťou do 200 Mbps sprístupnená aj v ich okolitých obciach, a to: Tovarníkoch, Malých Uherciach a Opatovciach nad Nitrou

Telekom poskytuje 4G+ v 27 lokalitách s maximálnymi rýchlosťami do 300, 400, 500 resp. 877 Mbps: Banská Bystrica, Bratislava, Dubnica nad Váhom, Dunajská Streda, Komárno, Košice, Martin, Nemšová, Nitra, Nová Dubnica, Nové Zámky, Orechová Potôň, Pezinok, Piešťany, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Senec, Stupava, Svätý Jur, Šamorín, Trenčín, Trnava, Vrútky, Zvolen, Žilina.

V prvom polroku 2019 pribudlo 4G+ do 200 Mbps v ďalších 17 lokalitách: Diakovce, Dlhá nad Váhom, Dolná Streda, Galanta, Hlohovec, Kráľová nad Váhom, Ladomerská Vieska, Levice, Leopoldov, Lovča, Lutila, Matúškovo, Sereď, Sládkovičovo, Šaľa, Šintava a Žiar nad Hronom.

Zaradením novej skupiny 8 lokalít sa zvyšuje pokrytie na celkovo 52, pričom sem patrí 39 miest a 13 obcí.

Na využívanie rýchlej dátovej LTE siete potrebujete byť nielen v pokrytí signálu 4G+, ale musíte mať vhodné zariadenia s podporou LTE vhodnej kategórie a kompatibilnú SIM kartu. Starú kartu za novú vám vymenia v predajni bezplatne. Väčšina dnešných smartfónov s lepšou výbavou už podporuje CAT 6, čo znamená maximálnu prenosovú rýchlosť do 300 Mbps.

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu