TCL ukázalo koncept smartfónu so skladacím a zároveň rolovacím displejom

Flexibilný displej spoločnosti TCL sa dá nielen ohnúť, ale aj vyrolovať. Zo 6,9-palcového smartfónu máte zrazu desaťpalcový tablet.

Minulý rok TCL ukázalo tri koncepty skladacích smartfónov, z ktorých každý ponúkal iné riešenie. Na stretnutí so zástupcami spoločnosti sme videli zariadenie, ktoré sa otváralo ako kniha s dizajnom v tvare púdrenky s diamantovým efektom na zadnej starne konštrukcie, unikátny model s rolovateľným displejom a zariadenie, ktorého displej sa ohýbal v dvoch častiach a pri pohľade shora pripomínala konštrukcia písmeno Z. 

Nedávno pri príležitosti uvedenia noviniek série TCL 20 sa výrpbca pochválil ďalším konceptom skladacieho smartfónu s názvom Fold 'n Roll. Tentoraz v sebe spája dve konštrukčné riešenia: skladací aj rolovateľný displej.

K dispozícii tak máme základný 6,87-palcový panel, ktorý môžeme rozšíriť na 8,85-palcové zariadenie, prípadne až na 10-palcový tablet. Viac informácií sme sa nedozvedeli. Nie je ani isté, či sa niekedy podobné zariadenie dostane na trh, tu ide skôr o ukážku možností, ktoré výrobca skúša. 

Do konca tohto roka sa však máme podľa vyjadrení TCL predsa len dočkať nejakého smartfónu s flexibilným displejom. Možno bude mať premiéru na tradičnej výstave CES. 

Zdroj: TCL
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu