TCL spúšťa aktualizáciu na Android 12 pre rad TCL 20

Spoločnosť TCL je jedným z prvých výrobcov mobilných telefónov, ktorý vďaka úzkej spolupráci s firmou Google ponúka svojim používateľom najnovší systém Android 12.

Update bude na jednotlivé modely prichádzať postupne. Ako prvý dostane aktualizáciu v decembri tohtoročný vlajkový model TCL 20 Pro 5G (základné info). V priebehu nasledujúcich mesiacov dostanú aktualizáciu aj modely TCL 20 SE (základné info) , TCL 20L (základné info), TCL 20L+, ktorý sa ale na Slovensku nepredáva a TCL 20 R 5G (základné info).

Android 12 prináša nové vizuálne prvky, vynovené animácie, widgety a zmenou prešla aj uzamknutá obrazovka. Vylepšení sa dočkali notifikácie a rýchle nastavenia. Zmeny nastali v oblasti ochrany súkromia. Majiteľ zariadenia vidí, keď niektorá aplikácia používa mikrofón alebo kameru telefónu. 

Už v rámci programu Android 12 Developer Preview sa mohli používatelia vybraných modelov smartfónov zapojiť do beta testovania novej generácii operačného systému Android. Viac informácií sa dočítate v článku Verejná beta verzia Androidu 12 je tu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu