TCL Plex s cenovkou 269 eur naživo

Elegantný smartfón značky TCL so 6,53'' Full HD+ displejom, trojitým zadným fotoaparátom a takmer 4000 mAh batériou aktuálne kúpite na Slovensku za atraktívnu cenu. Dostanete k nemu aj darček - Bluetooth slúchadlá. (živé fotografie)

Kým budeme mať príležitosť poriadne otestovať prvý smartfón od TCL, dostala sa nám novinka Plex do rúk aspoň na chvíľu. Prvé dojmy sú pozitívne.

Elegantná konštrukcia s 3D holografickou úpravou zadnej časti, ktorú chráni odolné sklo, vytvára pri dopade svetla zaujímavé viacfarebné efekty. Telefón sa predáva v dvoch farebných prevedeniach - Opal White a Obsidian Black.

Výrobca upriamil pozornosť na displej, ktorý využíva know-how známe z výroby panelov pre televízory. Displej so 6,53-palcovou uhlopriečkou a Full HD+ rozlíšením má vlastný zobrazovací modul, vďaka čomu má byť obraz žiarivejší a s presným podaním farieb. Predná kamera je diskrétne umiestnená v malom otvore vľavo hore.

Telefón ponúka niekoľko zobrazovacích režimov. Adaptívny automaticky upravuje jas a teplotu farieb podľa okolitého osvetlenia, čítací režim mení zafarbenie obrazovky tak, aby sa dobre čítalo ako z papierovej knihy. Tento režim môžete nastaviť pre konkrétne aplikácie, ktoré často využívate. Pohodlný režim znižuje namáhanie očí filtrovaním škodlivého modrého svetla. 

TCL PLex je vybavený čipsetom Snapdragon 675, 6 GB operačnou pamäťou RAM a 128 GB úložiskom. Použitím microSD karty prídete o dual SIM funkciu. Nad operačným systémom Android 9 Pie beží vlastná používateľská nadstavba TCL UI, ktorá má byť intuitívna a prehľadná, a je doplnená o vylepšenia systému.

Ponúka automatické zoradenie aplikácií podľa ich funkcií, fotografie vymažete prejdením prsta po displeji smerom nahor a v aplikácii Fotoaparát si nastavíte skratky preferovaných režimov. 

Bočné tlačidlo Smart Key dokáže rýchlo spustiť obľúbené aplikácie alebo často používané funkcie. Jedno tlačidlo ponúka trojité nastavenie akcií: po jednom stlačení, dvojitom stlačení alebo po dlhom podržaní.

Telefón môžete buď cez dotykovú obrazovku alebo hlasového asistenta využiť aj na ovládanie vybraných smart televízorov prostredníctvom aplikácie T-Cast. Nechýba zrkadlenie obsahu (fotografie, videá, hudba) zo smartfónu do TV. Pomocou Bluetooth viete prepojiť zariadenie až so štyrmi reproduktormi alebo slúchadlami. 

TCL Plex má na zadnej strane trio kamier určených pre rôzne príležitosti. Hlavný 48 Mpix fotoaparát s clonovým číslom f/1.8 dokáže nahrávať 4K videá aj super spomalené HD videá rýchlosťou 960 fps.

Za širokouhlým objektívom so 123° uhlom záberu je 16 Mpix snímač, ktorý oceníte pri fotení krajiny, skupinových fotografií, historických pamiatok alebo v interiéroch. 

Tretí senzor s 2 Mpix rozlíšením a veľkosťou pixela 2,9 µm je vysoko citlivý na svetlo. Tento fotoaparát pomáha zaistiť kvalitné snímky i v noci alebo za zhoršených světelných podmienok. 

Funkcia Chytré natáčanie videa detekuje a sleduje pohybujúcí sa objekt, automaticky približuje obraz a stabilizuje ho. Výsledkom má byť ostrý obraz aj v nepriaznivých podmienkach. Fotografie a videá vylepšuje technológia NTXVISION, a v reálnom čase displej dokáže prevádzať SDR na HDR obraz. 

Batéria s 3820 mAh kapacitou poteší rýchlym nabíjaním. Z nuly do 50 % kapacity to zvládne za 32 minút. Podrobné špecifikácie sa dočítate v našom základnom infe

TCL Plex sa na Slovensku predáva u vybraných predajcov, aktuálne ho kúpite za 269 eur. Ako darček k nemu dostanete náhlavné Bluetooth slúchadlá MTRO200 s 18-hodinovou výdržou batérie. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu