TCL Movetime Family Watch MT40: detské smart hodinky s GPS a 4G

Firma TCL uviedla na slovenský trh hodinky určené deťom od 4 rokov. Dokážu monitorovať aktuálnu polohu dieťaťa, sú vybavené SOS funkciou a podporujú hovory.

Spoločnosť TCL, pod ktorú patria napríkald značky Alcatel a BleckBerry, priniesla nedávno na slovenský trh cenovo dostupný smartfón. Predstavili sme vám ho v článku Základné info: TCL Plex.

Teraz do slovenských obchodov prichádzajú detské hodinky. Ocenia ich rodičia, ktorí sa obávajú o bezpečnosť svojich detí a nechcú s nimi stratiť spojenie ani mimo domova. Keď sa idú hrať s kamarátmi alebo sú na krúžkoch. 

Hodinky s dlhým názvom TCL Movetime Family Watch MT40 sú určené deťom od 4 rokov. Dokážu monitorovať aktuálnu polohu a zobraziť ju rodičom v ich smartfóne. Vďaka 4G pripojeniu si môžu navzájom zatelefonovať, poslať správu alebo uskutočniť videohovor. Na tieto funkcie je potrebné vložiť nanoSIM kartu s dátovým pripojením a deaktivovaným PIN kódom. 

Základné parametre:
Rozmery 45 x 39 x 15 mm, hmotnosť 50 g, vymeniteľný 18 mm remienok, 1,3'' farebný displej, rozlíšenie 240 x 240 b., procesor SC9820E, 256 MB RAM, 512 MB pamäť, slot pre nanoSIM kartu, podpora 2G, 3G, 4G, GPS, Bluetooth 4.2, Wi-Fi, reproduktor, mikrofón, VGA kamera, 600 mAh batéria, microUSB konektor, kompatibilita s Androidom 5.0 a vyšším, s iOS od verzie 10. 

Zariadenie je komtaibilné s androidom aj iPhonom. Stačí do smartfónu stiahnuť aplikáciu TCLMove a spárovať. V aplikácii môže rodič vymedziť tzv. bezpečnú zónu a keď ju dieťa opustí, príde o tom na mobil notifikácia. V histórii lokácie vidno, kadiaľ sa dieťa cez deň pohybovalo.

Hodinky sú vybavené funkciou SOS určenou pre situáciu, keď sa dieťa cíti v ohrození. Cetifikácia IP65 naznačuje, že im neublíži ani krátky kontakt s vodou či prachom. Dokážu monitorovať kroky, prejdenú vzdialenosť aj spálené kalórie. Na jedno nabitie zvládnu dva dni bežného používania. Nabíjajú sa cez microUSB konektor. Samozrejmosťou je menu v slovenskom jazyku. 

TCL Movetime Family Watch MT40 sa na Slovensku predávajú v dvoch farbách - modrej a ružovej. Odporúčaná cena je stanovená na 119 eur.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu