TCL 40 NXTPAPER a 40 NXTPAPER 5G prichádzajú na Slovensko

Smartfóny s "papierovým" displejom sa začínajú predávať aj v slovenských obchodoch. Matný displej pripomína papier, je komfortný pri používaní a šetrný k očiam. Cena začína tesne pod sumou dvesto eur.

Technológia farebného elektronického displeja, ktorá sa podobá papieru, nazvaná TCL NXTPAPER, bola donedávna používaná iba v tabletoch. Teraz sa táto displejová technológia prvýkrát dostáva aj do kategórie smartfónov. 

Matný displej netrápia nežiadúce odlesky, ponúka vysokú odolnosť voči odtlačkom prstov a je šetrný k očiam. Svedčí o tom certifikácia TÜV pre hardvér s nízkou úrovňou škodlivého modrého svetla. 

Displej navodzuje pri sledovaní pocit ako pri čítaní z papiera, pričom obrazovka si zachováva pôvodné farby. Integrovaný snímač navyše automaticky upravuje jas a teplotu farieb na displeji v závislosti od času aj prostredia tak, aby poskytol optimálny obraz a mäkké svetlo v noci a za zhoršených svetelných podmienok. V nastaveniach máte na výber medzi farebným a čiernobielym režimom.

Na Slovensku sa začína predávať dvojica cenovo dostupných smartfónov. TCL 40 NXTPAPER (základné info) prináša 6,78'' Full HD+ displej, čipset Helio G88, 8 GB RAM, 256 GB úložisko, 50 Mpix hlavný fotoaparát, 32 Mpix selfie kameru a 5010 mAh batériu s 33 W nabíjaním. Nechýbajú stereo reproduktory ani 3,5 mm audio jack. Dostupný je vo farbách Midnight Blue a Opalescent za odporúčanú cenu 199 eur.

TCL 40 NXTPAPER 5G (základné info) je napriek 5G konektivite slabšie vybavený. 6,6-palcový displej ponúka iba HD+ rozlíšenie, o výkon sa stará čipset Helio 6020 so 6 GB operačnou pamäťou RAM a 5000 mAh batéria dostala iba 15 W nabíjanie. 

Nenájdeme tu ani stereo reproduktory. Rozlíšenie hlavného fotoaparátu ostalo na 50 megapixeloch, predná selfie kamera však ponúka 8 Mpix senzor, nie 32 Mpix ako lacnejší súrodenec. TCL NXTPAPER 40 5G sa predáva v odtieni Starlight Black u operátora Orange za 249 eur. 

Ak teda vyložene netúžite po 5G konektivite, lepší pomer cena / výkon ponúka o 50 eur lacnejší model TCL NXTPAPER 40. Navyše ide o plnohodnotný dual SIM s dvojicou slotov pre nanoSIM a samostatným pre microSD kartu. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu