Taxislužby ponúkajú pomoc pri rozvoze tovaru a potravín

Aktuálny krízový stav, ktorý núti ľudí ostávať doma a vychádzať iba v nutných prípadoch spôsobil, že niektorí môžu mať problém aj s obyčajným nákupom potravín alebo iného tovaru. Pomocnú ruku podávajú taxislužby.

Aj taxíky sa museli prispôsobiť vážnej situácii, krorá si vyžiadala prísne optarenia zo strany štátu. Taxíky nemôžu prevážať ľudí, veci však áno. 

Taxikári dnes majú podobne ako množstvo ďalších firiem nulové tržby, preto ak chcú nahradiť aspoň časť strateného zisku, hľadajú riešenie. Jedným z nich je premena taxikárov na kuriérov. 

Medzi spoločnosti, ktoré ponúkajú rozvoz  či doručovanie tovaru, patrí napríklad Hopin, Bolt či lokálne taxislužby. 

Hopin nedávno prišiel so službou Hopin Kuriér. Služba je určená pre bežných aj firemných zákazníkov. Firmám ponúka možnosť spárovať e-shop s aplikáciou. Zákazník má potom rámci objednávky na výber, či chce tovar ihneď alebo na konkrétny čas. 

Z bezpečnostných a hygienických dôvodov môžete službu využiť iba v prípade, že máte v aplikácii registrovaný profil a zadanú platobnú kartu, prípadne firemný profil s fakturačnými údajmi. Zásielku (tovar, jedlo, dokumenty) je v aktuálnej situácii potrebné priniesť k vozidlu, alebo sa dohodnete priamo s vodičom.  

Službu môžete využiť napríklad na doručenie nákupu starým rodičom. Nakúpite im, čo potrebujú a namiesto toho, aby ste cestovali cez pol mesta MHD alebo vlastným autom, si objednáte prepravu  potravín Hopinom. Vodiči majú k dispozícii aj chladiaci box. 

Vidič Hopinu vám môže aj sám nakúpiť a nákup priviezť. V aplikácii zadáte do kolonky Štart adresu obchodu, v ktorom má vodič nakúpiť a do cieľa  adresu, na ktorú má nákup doručiť. 

Po prijatí objednávky sa s vodičom telefonicky dohodnete na podrobnostiach nákupu, zoznam môžete napísať aj do poznámky pred odoslaním objednávky. Celková cena služby sa počíta z troch položiek: 

  • jazdné - vyplnením Štartu a Cieľa sa vopred vyráta fixná cena za doručenie nákupu
  • nakupovanie - v Bratislave je stanovená cena fixných 7 eur, pre ostatné mestá 3,5 eur. Je to cena za fyzicky strávený čas v obchode
  • cena nákupu - dokladom je fiškálny účet z registračnej pokladne

Služba je určená na nákup základných potravín a nevyhnutných potrieb do sumy 25 eur. Po doručení nákupu zaplatíte za službu platobnou kartou registrovanou vo vašom Hopin  účte. 

Bolt spustil v Bratislave a Košiciach rozvoz potravinových balíčkov. Ide o službu obyvateľom, ktorí si nemôžu zaistiť základné potraviny. O službu je vysoký záujem, preto sa pri objednávaní obrňte trpezlivosťou. Balíček potravín stojí v Bratislave aj s doručením od 15 do 20 eur, v Košiciach zaplatíte od 12 do 15 eur. 

V balíčku si môžete objednať základné trvanlivé, balené alebo konzervované potraviny, ako je chlieb, cestoviny, nakladaná zelenina, tuniak, mlieko, instantné polievky, čaj, džús a ďalšie.

Aj niektoré lokálne taxislužby sa v týchto dňoch preorientovali na doručovanie potravín či liekov. Pokiaľ majú vaše telefónne číslo v databáze, môžu vás o novej ponuke informovať SMS-kou, ako nášho kolegu Ondreja. 

Zdroj: hopintaxi.com, blog.bolt.eu

Diskusia k článku:

Začať diskusiu