Tatra banka sprístupnila bezkontaktné platby cez Google Pay

Po dvoch rokoch od spustenia bezkontaktných platieb Googlu na Slovensku sa konečne dočkali aj majitelia platobných kariet Tatra banky.

Google Pay odštartovalo na Slovensku 28. februára 2018 a postupne sa zapojili takmer všetky veľké slovenské banky. Dnes už môžete používať aj kartu Tatra banky. Podporované sú ale iba Visa karty. 

Na bezkontaktné platenie mobilom potrebujete okrem platobnej karty a nainštalovanej aplikácie GPay aj telefón s podporou NFC. Platby do výšky 20 eur sú autorizované jednoduchým priložením prebudeného telefónu ku bezkontaktnému platobnému terminálu, pre vyššie sumy musíte mobil najprv odomknúť.

V aplikácii GPay (link na stiahnutie) môžete medzi pridanými kartami jednoducho prepínať podľa potreby, vidíte tu podrobnú históriu transakcií s detailom prevádzky vrátane zobrazenia na mape, kontaktných údajov, prípadne odkazu na web spoločnosti. 

Okrem Google Pay môžu zákazníci Tatra banky zatiaľ využívať aj vlastnú aplikáciu banky MobilePay. Tá však má s Androidom 10 problém a bezkontaktné platby tam už niekoľko mesiacov nefungujú. Ponúka ale aj iné funkcionality:

  • generovanie jednorazového čísla karty pre platbu na internete
  • manažment nastavení kariet
  • zobrazenie PIN kódu ku karte
  • služby ku kreditným kartám My Benefit a My Doctor

Podpora pre MobilePay končí podľa informácií banky 31. marca 2020. 

Diskusia k článku:

Tomas11.03.2020 - 12:06 Trvalý odkaz

Hura, bolo na case 🤦‍♀️

Celá diskusia 1 príspevok