Tatra banka prichádza s Lite a Full verziou aplikácie

Klienti Tatra banky majú na výber, či im stačí iba odľahčená verzia so základnými funkciami, alebo chcú využívať mobilnú aplikáciu naplno. Vylepšením prešiel aj Spending report a jednoosobové spoločnosti si už môžu založiť účet online.

Vybraným novým aj existujúcim používateľom aplikácie Tatra banka sa zobrazí formulár Spoznajme sa lepšie so šiestimi otázkami, ktorých cieľom je preveriť ich finančnú a digitálnu zručnosť. 

Na základe odpovedí mu bude odporúčaná zjednodušená Lite verzia aplikácie s nástrojmi, vďaka ktorým bude mať základný prehľad o svojich financiách, alebo Full verzia aplikácie, ktorá je totožná s verziou, akú poznáme dnes. V nastaveniach sa dá kedykoľvek zmeniť jedna verzia za druhú. 

Lite verzia aplikácie obsahuje: 

• nové spodné menu
• vylepšenú navigáciu pre jednoduchšiu orientáciu v aplikácii
• prepracovanú obrazovku Domov zameranú primárne na informácie o účte
• zjednodušený formulár pre zadanie platby
• novú sekciu Banka, ktorá poskytuje prehľad o produktoch na jednom mieste 

V obidvoch verziách pribudnú aj ďalšie vylepšenia, ako je Online otvorenie účtu pre jednoosobové spoločnosti. Doteraz ste si mohli online otvoriť bežný a živnostenský účet, momentálne majú túto možnosť aj jednoosobové spoločnostia s právnou formou s. r. o. 

Na výber sú dva typy balíkov služieb:

• Tatra BusinessTB 
• Tatra BusinessTB Premium

Na prvých 12 mesiacov je balík služieb bez poplatku za jeho vedenie. 

Majitelia novootvorených bežných účtov (fyzické aj právnické osoby) dostanú k účtu digitálnu debetnú kartu, ktorú si ihneď po otvorení účtu môžu pridať do Google Pay alebo Apple Pay peňaženky a používať na online nákupy a bezkontaktné platby mobilom. 

Ak si chcete preniesť svoj bežný účet z iného bankového domu do Tatra banky, máte takú možnosť aj pri online otváraní účtu vyplnením čísla IBAN z pôvodnej banky. Tatra banka za vás automaticky spraví niekoľko úkonov:
• presunie všetky trvalé príkazy a inkasá
• informuje príjemcov inkás o zmene účtu
• prevedie zostatok prostriedkov z inej banky 
• zruší pôvodný účet

Vylepšením prešiel aj Spending report. Najväčšou novinkou, ktorú prináša, je zmena v kategorizácii výdavkov a po novom už aj príjmov na základe detailnejších štítkov. Vďaka tomu je už viac než 90 % transakcií kategorizovaných automaticky. Pribudol aj sumár výdavkov u tých obchodníkov, u ktorých nakupujete najčastejšie. 

Ďalšou dôležitou novinkou je možnosť zvoliť si vlastný začiatok mesiaca. Poteší aj nová galéria ikoniek, nové vopred nadefinované kategórie a prehľadnejšie grafické zobrazenie. Podrobné informácie o novom Spending reporte získate na webe Tatra banky. 

V najnovšej verzii aplikácie Tatra banka vám vylepšený chatbot Adam vie pomôcť s nastavením trvalého príkazu aj voliteľného prečerpania. Ochotne vám bude asistovať aj pri nastavení notifikácií k účtu.

Aplikácia je dostupná na stiahnutie v AppStore, Google Play a Huawei AppGallery.

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu