Takto majú vyzerať Huawei P50 a P50 Pro. Dvojica zadných fotoaparátov je obrovská

Nové rendery Huaweiu P50 a P50 Pro zobrazujú obrí fotoaparát na zadnej strane. O jeho dodávku by sa malo postarať Sony. Okrem toho uniklo aj niekoľko ďalších detailov hardvérovej výbavy.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Huawei pracuje na nových smartfónoch série P50. Pred oficiálnym predstavením odhaľujú ich dizajn prvé rendery. Pohľad na zadnú stenu zrejme mnohých prekvapí.

Predná strana je klasická, takmer celú zaberá displej s malým otvorom na selfie kameru. Zaujímavá je však zadná, na ktorej vidíme dva pomerne obrie objektívy. O ich dodávku sa vraj stará Sony, pričom sa špekuluje o snímači IMX800 s 50 Mpix rozlíšením. Bude to údajne prvý 1'' obrazový senzor v smartfóne na svete. 

Z ďalších parametrov sa hovorí o plochom 6,3'' displeji v prípade P50 a 6,6'' mierne zaoblenom pri Pro verzii. Takmer so samozrejmosťou sa dá očakávať integrovaná čítačka odtlačkov.

Huawei P50 má byť celkovo väčší smartfón než jeho predchodca. Z rozmerov sa spomína nárast o 8 mm do výšky a 3 mm do šírky. Hrúbka v časti fotoaparátu má byť 10,6 mm. 

Ak sa tento dizajn napokon potvrdí, novému Huaweiu by nemal chýbať ani 3,5 mm jack na hornej strane, kde vidíme aj mriežku pre jeden z dvoch reproduktorov a infraport. Druhý väčší je umiestnený dole, spolu s USB-C konektorom.  

Veľkou novinkou by mal byť prechod z Androidu na HarmonyOS. Séria P50 by sa nám mala ukázať posledný marcový víkend. Do tej doby treba brať všetky informácie s rezervou. 


Zdroj: voice.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu