Takto fotí Samsung Galaxy Z Flip

Prvý skladací smartfón véčkového typu od Samsungu som zobral do mesta aj na na hory.

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Samsung Galaxy Z Flip s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. Snímky pri tvorbe tohto článku zmenšujeme na Full HD rozlíšenie (1920 x 1080 px), vždy rovnakým procesom, ale inak do nich nezasahujeme.

Zadný fotoaparát (26 mm ekv, f/1.8)

12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), 1,4μm, video 4K (60 fps), AF, OIS

Zadný širokouhlý fotoaparát (13 mm ekv., f/2.2)

12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), video 4K (30 fps), FF

Predný fotoaparát

10 Mpix (4:3) / 8 Mpix (16:9), clona f/2.4, 1,22μm, video 4K (60 fps)

Ďalšie parametre nájdete v článku Samsung Galaxy Z Flip (základné info).

Krátky komentár

Fotoaparáty veľmi podobné Samsungu Galaxy S10e. Ten stále patrí k najlepším na trhu. 

Rýchle spustenie dvojitým stlačením vypínača môžete využiť aj v zavretom stave. Vtedy sa spustí štvorcový fotoaparát (9 Mpix) s náhľadom v malom displeji. Takýto špiónsky fotoaparát vytvára detailné zaostrené zábery z hlavného foťáku. 

Po otvorení sa fotoaparát zmení na štandardný foťák podobný tomu z Galaxy S10e. Akurát displej Z Flipu je väčší a ešte viac natiahnutý. Pri držaní v jednej ruke sa už kvôli pákovému efektu mobil dosť trasie, s Galaxy S10e sa mi v jednej ruke pracuje veľa lepšie. 

Po spustení fotoaparátu v otvorenom stave máte možnosť Z Flip ohnúť do približne 90-stupňového uhla a využiť konštrukciu ako stojan. A to buď pri selfie záberoch, videohovoroch, ale tiež záberoch zo zadných fotoaparátov. Stačí aktivovať časovanú samospúšť a mobil položiť na múrik. A nemusí to byť v štandardnej polohe, ale pekne na ležato. Nezabúdajte, že ako spúšť môže slúžiť aj tlačidlo hlasitosti.

Predná kamera nad displejom vytvára 4K zábery so 60 snímkami za sekundu. To ma milo prekvapilo. Zaostrená je na objekty vzdialené asi pol metra, pozadie je mierne rozostrené. Na sérii S10 aj S20 predné kamery zaostrujú, tu nie.

Technická kvalita záberov zodpovedá vlajkovej lodi z roku 2019, čo je úplne v poriadku. Rýchle reakcie, spoľahlivé vyváženie bielej farby, presné zaostrovanie...nemám výhrady. AK hľadáte najlepší fotomobil v tejto cene, obzrite sa radšej po S20 Ultra, no ak sa len pýtate, či toto "véčko" má dobré foťáky, odpovedám, že sú veľmi dobré. 

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ 

Interiéry fotím veľmi rád. Veľa objektov, priestor na zhodnotenie kvality optiky aj v rohoch. 

Ako vidíte, aj normálny, aj širokouhlý záber sú technicky v poriadku.

Pri odchode z reštaurácie Furkotka na Štrbskom Plese som vyskúšal nočný režim.

Rozdiel medzi automatikou a nočným režimom je výrazný.

Pre istotu pridávam ešte jeden večerný záber vlakovej stanice.

Vráťme sa do slnečnej Bratislavy, v ktorej začala jar tento rok o mesiac skôr.

Takéto počasie je na širokouhlý fotoaparát ako stvorené. 

A nakoniec skúsim prednú kameru. 

Ako dlhodobý používateľ Samsungu Galaxy S10e vidím rovnaké správanie, kvalitu, takže som s Galaxy Z Flip nemohol byť nespokojný. Čo na snímky hovoríte vy?

Diskusia k článku:

Začať diskusiu