Takto fotí Samsung Galaxy A40

Dnes sa pozrieme na zábery z 250-eurového mobilu so štandardným aj širokouhlým fotoaparátom vzadu a vydareným selfie fotoaparátom vpredu.

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Samsung Galaxy A40 front camea Full HD video samples vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát (26 mm ekv.)

  • 16 Mpix (4:3) / 12 Mpix (16:9), clona f/2.0, video Full HD (30 fps), AF

Zadný fotoaparát (13 mm ekv.)

  • 5 Mpix (4:3) / 4 Mpix (16:9), clona f/2.2, video Full HD (30 fps), FF

Predný selfie fotoaparát

  • 25 Mpix (4:3H) / 12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9) , video Full HD (30 fps), FF

Ďalšie parametre nájdete v článku: Samsung Galaxy A40 (základné info)

Krátky komentár

Hlavný fotoaparát považujem v cenovej kategórii 250 eur za napriemerný. Rozostrovanie pozadia (režim Dynamické zaostrenie) funguje len pri osobách / tvárach, nie bežných objektoch.

Širokouhlý fotoaparát patrí k úplnému základu, bez akýchkoľvek očakávaní a je rovnaký ako v Galaxy A20e. Na dokumentáciu stačí, ak ale očakávate viac, musíte si pripraviť minimálne dvojnásobok peňazí. Aj napriek tomu som rád, že tu širokouhlý fotoaparát nájdeme. Občas sa určite zíde. Predná kamera patrí k tým lepším. Zaostrená je na blízke objekty, pozadie je prirodzene rozostrené. Vyzerá to dobre a ľuďom sa to bude páčiť. V režime portrét dokáže pozadie ešte viac rozostriť.

Na Samsungoch chválim rýchle spustenie fotoaparátu dvojitým stlačením vypínača za akýchkoľvek okolností. Rád a často to využívam. 

Galéria fotografií

Galéria videí

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu