Takto fotí Honor 20

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Honor 20 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát (25 mm ekv.)

48 Mpix (4:3) / 12 Mpix (4:3) / 7 Mpix (20:9), Sony IMX586, clona f/1.8, video HD (960 fps) / Full HD (60 fps) / 4K (30 fps), AF (PDAF), AIS

Zadný fotoaparát (17 mm ekv.)

16 Mpix (4:3) / 10 Mpix (20:9), clona f/2.2, 117° záber

Zadný fotoaparát (makro)

2 Mpix, clona f/2.4, makro od 4 cm

Zadný fotoaparát (pomocný, bokeh)

2 Mpix, clona f/2.4, bokeh efekt

Predný fotoaparát

32 Mpix (4:3) / 20 Mpix (20:9), clona f/2.0, video Full HD (30 fps), EIS

Ďalšie parametre nájdete v článku Honor 20 (základné info).

Krátky komentár

Fotoaparát Honoru 20 patrí k tým lepším na trhu, ale na špičku v zopár vlastnostiach stráca. Rýchle spustenie dvojitým stlačením hlasitosti nadol funguje tradične, len zo zhasnutej alebo odomykacej obrazovky. Prostredie je už dobre známe, nič nové som si tu nevšimol. Poďme sa teda pozrieť na samotné zábery. Večer to nie je žiadna sláva, nočný režim mi príde veľmi agresívny a hoci sa snaží vytiahnuť zo zašumených záberov maximum, nemá to jednoduché. Skúšal som spraviť desiatky rôznych večerných záberov pri Dunaji, spokojný som nebol ani s jedným. Uznávam však, že som rozmaznaný z top modelov Huaweiu.

Premeral som, ako vždy, aj ohniskové vzdialenosti jednotlivých fotoaparátov. Zvláštne je, že základný 12 Mpix fotoaparát je už sám o sebe relatívne širokouhlý (25 mm ekvivalentne), zato druhý širokáč ponúka ohniskovú vzdialenosť až 17 mm (Samsungy 13 mm, Huaweie väčšinou 16 mm). Jednoducho povedané, širokouhlé zábery nie sú až tak široké ako na konkurenčných telefónoch. A oproti Huaweiu P30 širokáč ani nezaostruje.

Makro fotoaparát je absolútne zbytočný. Spravil som totiž najbližší možný záber ceruzky v manuálnom režime a potom 2 MPix makro fotoaparátom, a viac detailov bolo v prvom prípade.

Ak vás zaujíma, ako fotí Honor 20, pozrite si aj článok Takto fotí Huawei Nova 5T s rovnakými fotoaparátmi.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

GALÉRIA VIDEÍ

 

 

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok