Takto by mala vyzerať celá séria Mate 30

Pre nové top modely by malo byť charakteristické kruhové usporiadanie zadných fotoaparátov. Predná strana dvojice Mate 30 a Mate 30 Pro má dostať výrez v displeji s novou 3D technológiou skenovania tváre.

Od oficiálneho oznámenia nových top modelov Huawei Mate 30 nás delia necelé 2 dni. Ako už býva zvykom, pred predstavením na internet unikajú rôzne špecifkácie či dokonca dizajn pripravovaných noviniek. V prípade novej generácie rodiny Mate, zverejnil známy leaker Evan Blass kompletnú podobu modelov Mate 30 Lite, Mate 30, Mate 30 Pro a Mate 30 Porsche Design.

Najvýkonnejší z trojice Mate 30 Pro má na zadnej strane mierne vyčnievajúci kruh so štyrmi kamerami, teda presne podľa očakávaní. Na boku ho dopĺňa LED blesk a ToF snímač. Väčšinu prednej strany pokrýva mierne zaoblený displej s výrezom pre kameru, ktorá by mala priniesť novú technológiu 3D skenovania tváre. 

Huawei Mate 30 zrejme ocenia tí, ktorým vadí zaoblený displej. Výrobca tu nasadil tenké rámy s menším výrezom, v ktorom je ukrytá duálna kamera. Dizajn zadného fotoaparátu sa zdá byť rovnaký ako v prípade Mate 30 Pro aj napriek tomu, že základný model má byť ochudobnený o ToF snímač. 

Mate 30 Lite ukazuje odlišnejší dizajn s malým otvorom pre prednú kameru. Kruh na zadnej strane sa premenil na zaoblený štvorec, ktorý rovnako ponúka štyri, pravdepodobne podstatne slabšie snímače. Nechýba snímač odtlačkov. Výrazne sa podobá na model Huawei Nova 5i, čo je v podstate rovnaký model pre čínsky trh. 

Dizajnom najviac zaujme Huawei Mate 30 Porsche Design. Vychádza z minuloročného modelu rovnakej edície. Pásik na koženej zadnej strane je kratší a presunutý LED blesk nahradil štvrtý snímač fotoaparátu. Konštrukcia bude mať zrejme aj praktické využitie a z pruhu budete môcť vytvoriť stojan. 

Je pravdepodobné, že Mate 30 Porsche Design bude sprevádzať vysoká cenovka. Jeho predchodca Huawei Mate 20 RS Porsche Design stál minulý rok takmer 1 700 eur. Nepôjde tak o masovú záležitosť. Otázne budú aj predaje ďalších verzií noviniek. Už dlhšie sa totiž hovorí o tom, že Huawei Mate 30 príde zrejme bez podpory služieb Googlu

Premiéra série Mate 30 je naplánovaná na 19. september. Vtedy sa dozvieme, ako to bude s dostupnosťou v Európe. Je dosť možné, že pokiaľ sa problémy s licenciou od Googlu nepodarí na poslednú chvíľu vyriešiť, bude musieť výrobca pristúpiť k plánu B. 

Zdroj: xda-developers.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu