Systém pre palubné počítače od LG dostane aj hlasové ovládanie

Výrobca oznámil svoj webOS Auto už dávnejšie. Teraz rozširuje zoznam partnerov, ktorí sa budú na projekte podieľať. Aktuálne získal zaujímavého hráča, ktorý pomôže s rozpoznávaním hlasu.

Spoločnosť LG predstavila v septembri minulého roka vlastný webOS Auto, ktorý vznikal v spolupráci s Microsoftom. Teraz sa k projektu pridali ďalší partneri, firmy Cerence a Luxoft. Cieľom tejto iniciatívy je posilniť nový infotainment systém do áut. 

Firma Cerence je overeným hráčom na poli rozpoznávania hlasu, ktorý LG pomáha s hlasovým asistentom. Ten bude schopný ovládať rôzne funkcie vozidla od multimédií až po navigáciu.

Partnerstvo so spoločnosťou Luxoft cieli výlučne na vylepšenie systému webOS Auto, konkrétne v oblasti zameranej na digitálny kokpit, systém IVI, zábavu na zadných sedadlách a podobne. 

Systém je zatiaľ v štádiu vývoja a LG sa snaží zhromaždiť tých najlepších partnerov, ktorí mu pomôžu naplniť víziu. Do projektu je zapojený aj Qualcomm, teda známy výrobca čipov, Volkswagen, Mapbox, Sony Pictures či iHeart Radio. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe. 

Zdroj: LG


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu