Sygic dostal v USA nový doplnok Semafory

Kým budú šoféri čakať na semafore, novinka v navigácii Sygic im v reálnom čase ukáže, koľko sekúnd ostáva do zelenej. Funkcia má v budúcnosti prísť aj do Európy.

Užitočná služba síce neurýchli naskočenie zelenej na semafore, no aspoň informuje vodičov, ako dlho ešte budú čakať. Zatiaľ je doplnok Semafory bezplatne dostupný iba v Spojených štátoch amerických, no Sygic plánuje v budúcnosti rozšíriť túto službu aj do Európy. 

V USA aktuálne pokrýva vyše 1500 semaforov. Ide o vôbec prvé takéto riešenie na svete, ktoré je dostupné v mobilnej navigačnej aplikácii. 

Semafory sú prvým doplnkom zo súpravy pokročilých asistenčných systémov vodiča (ADAS) od Sygicu podporovaných umelou inteligenciou. 

Podľa vyjadrení Martina Strigača, výkonného riaditeľa spoločnosti Sygic, bude súprava postupne dopĺňaná o nové asistenčné funkcie vrátane rozpoznávania značiek s rýchlostnými obmedzeniami, jazdných pruhov, prekážok na ceste a prevencie nehôd.

Takisto firma analyzuje možnosť prepojenia súpravy ADAS s výstražným systémom na železničných priechodoch. Vodiči by tak dostali upozornenie, že na ich plánovanej trase bude zdržanie kvôli prechádzajúcemu vlaku a aplikácia im prípadne ponúkne rýchlejšiu trasu obchádzkou. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu