Sviatočné čítanie: Ja doma, mobil v taxíku

Ďalší z mojich zážitkov s mobilným telefónom sa odohral nedávno...

Včerajšia Bolt jazda bola príjemná. Mal som predtým v meste pár pív, malinový Gose z pivovaru Komín sa nedalo nevyskúšať, debatovali sme so šoférom, úplná pohoda. Rozlúčim sa pred bytovkou, poprajem mu ešte dobrú noc a skontrolujem, či mám všetko. Hlavne nesmiem zabudnúť tašku s telefónmi na test, ktorú mi predtým dala kolegyňa Lenka, a ktorú som celý čas pre istotu držal v ruke.

Spravím pár krokov smerom ku vchodu a uvedomím si, že síce mám všetky cennosti, ale mobil nikde. Telefón, v ktorom je moja SIM karta, ktorým by som vodičovi dal päť hviezdičiek, a hlavne, ktorý práve testujem. iPhone 11 Pro Max. Sranda skončila. Rýchlo sa pokúsim zamávať na Octaviu strácajúcu sa v diaľke, no márne.

Čo teraz? Nemám druhý mobil, z ktorého by som mohol zavolať na nejaký Bolt dispečing či čo. Kolieska v hlave sa točia, prudko čakám na nejaký nápad.

V sekunde si uvedomím, že mám predsa doma druhý iPhone. Síce bez SIM karty, ale pripojený do sveta cez wifinu. Letím do bytu, rýchlo k mobilu, otvorím apku Find my iPhone (Nájsť), v nej kliknem na testovací 11 Pro Max a pozerám na možnosti. Prikážem mu sa ozvať nejakým zvukom. To by mohol vodič počuť.

Vybehnem von na ulicu, ale tak, aby som bol stále na wifine a dúfam... Na mapke zrazu vidím, že sa druhý iPhone nevzďaľuje, ale naopak - blíži ku mne. Hurá. Všetko nakoniec dobre dopadlo a ja som čestnému vodičovi mohol dať zaslúžené najvyššie hodnotenie. Aj vďaka modernej technike.

P. S. Funkciu nájsť môj mobil ponúka aj iOS, aj OS Android. Ak je v stratenom mobile SIM karta a zapnuté GPS, nájdete ho raz dva aj z počítača, či už po prihlásení do Google alebo do vášho iCloud konta. Stačí rýchlo vygúgliť Find my Android / Find my iPhone a príslušnú službu využiť. Skúste svoj mobil pre istotu z počítača vyhľadať hneď teraz, či máte v mobile zapnuté a nastavené všetko, čo treba. 🙂
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu