Svet na pokraji zániku: umelá inteligencia vytvorila fotky našej budúcnosti, v ktorej sa nám nepodarilo zvrátiť klimatické zmeny

Umelá inteligencia sa najnovšie pozrela na scenár, ktorý ľudstvo čaká v prípade, že nenaplní klimatické ciele. Výsledkom sú znepokojivé fotky svetových metropol na pokraji zániku.

Téma budúcnosti je v poslednej dobe veľmi obľúbená v súvislosti s používaním umelej inteligencie. Tá dokáže na základe pokročilých algoritmov a určitých kritérií prognózovať, aký osud by mohol postihnúť ľudstvo v budúcich rokoch. Nedávno sme tu mali napríklad poslednú selfie na Zemi a výsledkom práce AI sú aktuálne znepokojivé fotky z roku 2100. 

Zachytávajú známe svetové metropoly za predpokladu, že ľudstvo nedokáže splniť klimatické ciele. Na fotkách vidíme mestá ako Paríž, Barcelona, Tokio či Los Angeles. Pokrýva ich obrovská vrstva smogu, zrážky a extrémne búrkové počasie. 

Práve zvýšené zrážky majú byť podľa klimatológov najvýznamnejšou klimatickou zmenou. Umelá inteligencia tak odhaduje, že vplyv počasia spôsobí zosivenie oblohy, extrémne búrky a predĺženie dennej doby. Dobrou správou zostáva, že na zvrátenie podobného scenáru máme ešte nejaký čas. 


Zdroj: msn.com


 

Diskusia k článku:

2XT3SUCS19.11.2022 - 18:40 Trvalý odkaz

marxisti porúčali vetru a dažďu
neomarxisti chcú porúčať komplet vesmíru

Celá diskusia 2 príspevky