Suunto 7: športové smart hodinky s Wear OS

Novinka fínskeho výrobcu je prvým modelom zo širokého portfólia, v ktorom beží operačný systém Googlu. Nechýba GPS, snímač tepu srdca a zaujímavosťou sú offline mapy.

Inteligentné hodinky Suunto môžeme označiť za konkurentov zariadení značky Fitbit a Garmin, ktoré sa takisto zameriavajú na športovcov a ľudí žijúcich aktívnym životom. V slovenských obchodoch nájdeme širokú ponuku v rôznych cenových reláciách. 

Novinka Suunto 7 patrí medzi drahšie zariadenia určené náročnejším zákazníkom. Výrobca uvádza, že pri sledování aktivít môžete vyberať až zo 70-tich druhov cvičení. Súčasťou menu sú známe aplikácie Strava, Endomondo či TrainingPeaks. 

Základné parametre:
Hmotnosť 70 gramov, čipset Snapdragon Wear 3100, 1,97'' (50 mm) dotykový AMOLED displej, rozlíšenie 454 x 454 b. (kruh s priemerom 454 px a zobrazením 161 801 px), 24 mm vymeniteľný remienok, prevádzková teplota od -20°C do +50°C, odolnosť voči vode, prachu, nárazom, snímač tepu srdca, GPS, Glonass, QZSS, Beidou, Galileo, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, bezplatné offline mapy, Wear OS, kompatibilta s Androidom a iOS. 

V priebehu aktivity môžete pripojiť Bluetooth slúchadlá a hudbu ovládať priamo zo zápästia. Samozrejmosťou je snímač tepu srdca a vstavané GPS. Výhodou hodiniek sú integrované offline mapy s podrobnosťami o teréne, vrstevnicami a turistickými cestami. Mapy môžete využívať pri 15-tich aktivitách vrátane behu, cyklistiky aj plávania. Zdroj mapových podkladov zatiaľ nepoznáme. 

Po pripojení k Wi-Fi a súčasnom nabíjaní se automaticky do zariadenia stiahnu miestne offline mapy. Takisto sa dajú preferované miesta stiahnuť aj ručne. 

V Suunto 7 beží operačný systém Wear OS, nechýba teda inteligentný Google asistent, Google Fit na monitorovanie dennej aktivity ani platenie hodinkami pomocou G Pay. Ďalšie aplikácie si stiahnete priamo do hodiniek cez Google Play.  

Hodinky sú odolné voči vode, nečistotám, nárazom, nevadí im dážď, sneh ani blato. Vďaka fyzickým tlačidlám ich viete ovládať aj v rukaviciach. Dotykový 1,97-palcový AMOLED displej s rozlíšením 454 x 454 bodov chráni odolné sklo Gorilla Glass. 

Pri bežnom používaní ponúknu Suunto 7 dvojdňovú výdrž na jedno nabitie, v režime aktivity pri zapnutom GPS je výrobcom udávaná výdrž 12 hodín. Doba nabíjania je približne 100 minút. Kompatibilné sú s Androidom od verzie 6.0 a iOS 10.0 a novším. V systéme je na výber český jazyk, slovenčinu nenájdeme. 

Športové hodinky Suunto 7 sú dostupné na predobjednávku s doručením aj na Slovensko v rôznych farebných variantoch. Cena je stanovená na 479 eur

Zdroj: suunto.com
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu