Štvorkári prekonali na Nový rok dátový rekord a poslali viac než 1 milión SMS správ

Po Vianociach patrí silvestrovská noc už tradične medzi komunikačne najaktívnejšie dni. Zákazníci 4ky v túto noc predátovali rekordných takmer 240 TB dát.

4ka sa podelila o silvestrovské štatistiky, o ktoré sa podelila ako jediný slovenský operátor. Zvyšní už zrejme údaje o komunikácii v najvyťaženejšie dno roka nepovažujú za čitateľsky atraktívne. 

Nikoho neprekvapí, že počet hovor vzrástol v prvú hodinu nového roka oproti poslednej hodine roka 2023 viac než päťnásobne. Počet volaní, ktoré zákazníci 4ky uskutočnili počas Silvestra a prvých hodín Nového roka, dosiahol rekordný počet 1,27 milióna. Aj priemerná dĺžka hovoru oproti minulému roku stúpla takmer o 5 %, pričom priemerná dĺžka hovoru bola viac než 2 minúty.

Tento rok stúpol medziročne aj počet odoslaných SMS-iek, ktorý prekročil 1 milión. Oproti priemeru počas silvestrovského dňa narástla prevádzka viac než štvornásobne. 

Celkovo sa v sieti 4ka prenieslo na Silvestra a v prvých hodinách Nového roka 238 TB dát, čo predstavuje medziročný nárast až o 14,5 %. Pred rokom sa prenieslo "len" 208 TB dát. Mierne (o 2,3 %) stúpol aj objem dát prenesených v zahraničí. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu