Stratený Samsung už zrejme bude možné nájsť aj offline

Vývojár z XDA Developers našiel vo svojom smartfóne nové nastavenie vo funkcii Hľadať môj mobil. Po novom by už všetko malo fungovať aj offline, no pomoc bude závislá od používateľov v okolí.

Funkcia Hľadať môj mobil od Samsungu umožňuje používateľom nájsť svoj stratený smartfón. Dá sa použiť aj na odomknutie zariadenia v prípade, že ste zabudli svoje heslo. Pre správne fungovanie bolo nevyhnutné, aby bol telefón pripojený na internet. 

To sa teraz, zdá sa, mení. S informáciou prišiel jeden z členov XDA Developers Max Weinbach. 

V nastaveniach Hľadať môj mobil objavil novinku, ktorá umožňuje zapnúť offline detekciu. Svoj stratený Samsung by ste tak mohli nájsť aj v prípade, že nie je pripojený k internetu. Pomôcť majú blízke Galaxy zariadenia v okolí, ktoré dokážu to vaše stratené identifikovať, ak je v ich blízkosti. Novinka by sa mala dať využiť aj na nájdenie hodiniek či slúchadiel v prípade, že išlo o posledné zariadenia, ktoré sa k smartfónu pripájali. 

Hľadanie strateného mobilu v offline režime je však závislá na ochote používateľov v okolí. Ak vám nepomôžu, funkcia stráca svoj význam. Výrobca zatiaľ offline hľadanie oficiálne neoznámil a sú používatelia, ktorí ho stále neevidujú. Preto nie je jasné, či ide o postupný proces aktualizovania, prípadne len testovanie na vybraných zariadeniach. V čase písania článku sa novinka neobjavila ani na mojom Galaxy S10+. 


Zdroj: xda-developers.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu