Steam stopol platby vývojárom v Rusku, Bielorusku aj na Ukrajine

Rozhodnutie o pozastavení vyplácania vývojárov sa môže zdať zvláštne vzhľadom na to, že sa týka tiež Ukrajiny. Pri hlbšom zamyslení však tak trochu dáva zmysel.

Populárny herný e-shop Steam rieši aktuálnu krízu na Ukrajine po svojom. Stopol finančné provízie vyplácané vývojárom z ich hier v Rusku, Bielorusku, ale aj na Ukrajine. Zvlášť pri nej je tento krok akosi nepochopiteľný a Valve, ktoré je vlastníkom služby, ho ani nevysvetľuje. 

Stanovisko dostalo len niekoľko používateľov, kde Valve uvádza, že platby stoplo kvôli súčasnému prostrediu. Niektoré zdroje sa domnievajú, že za rozhodnutie spoločnosti môže hlavne situácia v bankách. Práve kvôli nej by už Valve nebolo schopné držať krok s ekonomickým prostredím v daných krajinách. 

Na začiatku vojnového konfliktu hlásili ruskí vývojári zastavenie provízií, ktoré súviselo s využívaním štátnych bánk. Dá sa preto predpokladať, že obmedzenie Steamu súvisí skôr s inými sankciami, ktorým Rusko čelí než s odmietavým vojenským postojom spoločnosti Valve. Ruské a ukrajinské platobné systémy sú počas vojny nestabilné, a preto sa zrejme firma rozhodla platby odložiť, kým sa situácia nestabilizuje. 

Zdroj: Twitter

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu