Šťastný nový rok 2021

Na prelome rokov zvykneme bilancovať. Ten uplynulý bol pre mnohých ťažký a určité zmeny sa nevyhli ani našej redakcii.

Rok plný zmien, poznačený najmä svetovou pandémiou, je za nami. Pokiaľ patríte k tým, ktorí sú s minulým rokom spokojní, a viac im dal než vzal, tešíme sa s vami. Veľa z nás sa muselo naučiť vyrovnávať s novými situáciami, mnohí objavili čaro aj odvrátenú tvár home officu. 

Obmedzenie kontaktov nielen s blízkymi, ale aj kolegami z práce vynieslo na výslnie komunikačné platformy a služby pre video hovory. Operátori potvrdili výrazný nárast spotreby mobilných dát, za čo opäť "vďačíme" koronavírusu a zvýšenej komunikácii cez internet. 

Predajcovia techniky sú na tom lepšie než majitelia reštaurácií či cestovných kancelárií. Predsa len, viac sme kupovali nové počítače a tablety, najmä ak sú v rodine školáci, než dovolenkové pobyty. 

Turbulencie a obavy z budúcnosti sprevádzali aj našu redakciu, čo ste si určite mnohí všimli. No snažili sme sa pracovať v rámci našich možností tak, aby ste vy, naši čitatelia, zmeny výraznejšie nepocítili. 

Kolega Richard sa venuje už iba tvorbe obsahu na YouTube kanáli Fony.sk, kde stále nájdete jeho videorecenzie. Novinkou roku 2020 sú DIGITALKY, v ktorých sa Rišo spolu s Alžbetkou z Hospodárskych novín svojským štýlom rozprávajú o posledných novinkách zo sveta technológií. 

Pri pohľade na štatistiky webu Fony.sk vidno, že najviac vás zaujímali články o smartfónoch značky Samsung, Apple a Xiaomi. Do top päťky sa dostal aj text o skúsenostiach s elektrickou kolobežkou Bolt. Najviac čitateľov máme zo Slovenska (92,08 %), necelé tri percentá návštev bolo zo susednej Českej republiky (2,57 %). ďalšie tisícky návštevníkov sú z Nemecka, Rakúska, USA, Veľkej Británie, ale aj Švajčiarska, Holandska, Maďarska a Talianska. 

Výrazná väčšina návštevníkov príde na náš web cez mobil (68,68 %) alebo desktop (27,43 %), len minimum číta Fony.sk na tablete (3,89 %). Medzi internetovými prehliadačmi vedie Chrome (66,87 %), nasleduje Safari (13,53 %), Firefox (5,39 %) a Samsung internet 3,82 %). 

Možno vás zaujíma, aké značky a modely naši čitatelia používajú. Jednoznačne vedie Samsung (25,70 %), druhým je Huawei (24,87 %), treťou najpoužívanejšou značkou čitateľov Fony.sk je Apple (19,52 %). Do prvej päťky sa ešte prebojovalo Xiaomi (12,79 %) a Motorola (3,47 %). 

Ako vyzerá TOP5 roku 2020 na Fony.sk?
1. Recenzia Samsung Galaxy A71 - veľký, ale ľahký
2. Recenzia Samsung Galaxy A51 - fotomobil pre masy
3. Základné info Apple iPhone SE (2020)
4. Článok Vyskúšali sme elektrickú kolobežku Bolt
5. Recenzia Xiaomi Redmi Note 8T - päť fotoaparátov a infraport k tomu

Medzi najčítanejšie články uplynulého roka patrí aj recenzia Huawei P40 Pro, lacného Samsungu Galaxy A20e aj výborne vybaveného Xiaomi Mi Note 10 Pro. Veríme, že aj v tomto roku vám budeme môcť prinášať zaujímavý obsah, ktorý vám pomôže zorientovať sa v technologických novinkách. 

Milí čitatelia, ďakujeme vám za vašu priazeň a v novom roku 2021 vám želáme všetko dobré. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu