Spotify resetuje 350-tisíc hesiel kvôli online úniku

Na internete sa objavila pomerne bohatá databáza, ktorá obsahovala 72 GB dát s vyše 380 miliónmi hesiel do Spotify. Služba tak pristúpila k preventívnej obnove a riziko by malo byť zažehnané.

Populárna streamovacia služba Spotify zameraná na hudbu, má za sebou únik používateľských údajov, kvôli ktorému resetovala 350-tisíc hesiel. Podľa portálu ZDNet bola na internete nájdená nešifrovaná databáza v objeme 72 GB, ktorá obsahovala viac než 380 miliónov hesiel zo Spotify. 

Odkiaľ sa heslá na internete objavili zatiaľ nie je známe. Analytici, ktorí ich pôvodne našli si myslia, že databáza bola zostavená z rôznych zdrojov, ktoré obsahujú aj ukradnuté údaje zo starších incidentov. Mnohé z nich už mohli byť staré a neplatné. Iné by sa dali potenciálne využiť na to, aby niekto získal prístup k vášmu účtu. 

 

Spotify pristúpilo k preventívnej obnove používateľských hesiel, aby znížilo riziko napadnutia. Problém by tak mal byť vyriešený. Naďalej však zostáva upozornením na to, aby ste vo vašich službách používali rôzne heslá. Ak máte totiž len jedno univerzálne, podobný únik by pre vás mohol predstavovať obrovský problém. 

Zdroj: ZDNet 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu