Spotify by mohlo priniesť ovládanie hlasom

Správu priniesla známa leakerka Jane Manchun Wong. Aktivácia hlasového ovládania by bola veľmi podobná ako v prípade Google Asistenta.

Celosvetovo obľúbená aplikácia Spotify neustále napreduje a možno nám už čoskoro umožní ovládať prehrávanie hudby pomocou hlasu. 

Správa pochádza od leakerky a programátorky Jane Manchun Wong. Je známa tým, že skúma kódy rôznych aplikácií a služieb, na základe čoho niekedy dokáže odhaliť príchod nových funkcií ešte pred oficiálnym ohlásením. 

{"preview_thumbnail":"/sites/fony.sk/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/5fb60adad6deec0c75cd8c7bb87a7eef.jpg?itok=bJUkH75P","video_url":"https://twitter.com/wongmjane/status/1235350117802283011","settings":{"responsive":0,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (854x480)."]}

Kľúčový hlasový príkaz má byť podobný ako pri Google asistentovi, teda Hey, Spotify. Použitie bude údajne možné iba pri otvorenej aplikácii. Novinka by sa časom mala objaviť v nastaveniach, konkrétne v sekcii Hlas. 

Využiť by ste ju mohli v prípadoch, kedy nemôžete pozerať na smartfón a chcete prehľadávať hudobnú knižnicu, alebo inak manipulovať prehrávanie hudby. 

Spotify je aktuálne možné ovládať hlasom pomocou Siri na iOS alebo pomocou Google Asistenta na Androide. Natívne riešenie by však nemuselo byť vôbec na škodu. 


Zdroj: Twitter

Diskusia k článku:

Začať diskusiu