Spoločnosť Xiaomi vydala svoju prvú bielu knihu. Uhlíkovú neutralitu chce dosiahnuť do roku 2040

Biela kniha obsahuje opatrenia v oblasti klímy a podrobne opisuje mnohé spôsoby, ktorými sa firma snaží zmierniť dopady na klímu.

Biela kniha podrobne opisuje filozofiu nulových emisií uhlíka spoločnosti Xiaomi vrátane využívania AIoT (umelý internet vecí) na vytváranie ekologických produktov a udržateľných dodávateľských reťazcov. Cieľom spoločnosti je uľahčiť prechod na nulové emisie CO2 pre priemyselné odvetvia a spoločnosť ako celok.

"Spoločnosť Xiaomi bola vždy poháňaná technologickými inováciami a náš prístup k prechodu na nulové emisie CO2 nie je iný. Naša neúnavná snaha o technologické inovácie je základom ekologickej transformácie spoločnosti," hovorí Alain Lam Sai-wai, viceprezident a finančný riaditeľ spoločnosti Xiaomi. 

Cesta spoločnosti Xiaomi k nulovým emisiám je v súlade s usmerneniami ISO Net Zero, ktoré sú všeobecne prijatým nástrojom pre tvorcov zásad usilujúcich sa o nulové emisie skleníkových plynov. Spoločnosť sa zaviazala dosiahnuť uhlíkovú neutralitu do roku 2040 vo svojich existujúcich podnikoch. Xiaomi znižuje emisie uhlíka vo svojich prevádzkach zlepšovaním energetickej účinnosti a zavádzaním inteligentných výrobných postupov. 

V rokoch 2022 až 2026 plánuje spoločnosť Xiaomi recyklovať 38 000 ton elektronického odpadu a investovať do širokej škály projektov v oblasti obnoviteľných zdrojov energie. Bielu knihu Xiaomi z roku 2023 o opatreniach v oblasti klímy nájdete tu

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu