Sony Xperia L4 na Slovensku

Tohtoročná novinka nižšej strednej triedy so 6,2'' HD+ displejom s pomerom 21:9 prichádza s cenovkou tesne pod dvesto eur.

Sony Xperia L4 je nástupcom minuloročného modelu Xperia L3 (základné info). Ponúka väšiu uhlopriečku, no užšiu konštrukciu (71 mm), preto sa v ruke drží veľmi dobre. 

Vďačí za to natiahnutému displeju s pomerom strán 21:9. Podľa výrobcu je tento pomer vhodný nielen na pozeranie filmov, ale aj ma používanie dvoch aplikácií naraz na jednej obrazovke. 

Čipset od MediaTeku dopĺňa 3 GB operačná pamäť RAM a 64 GB úložisko. Môžete si ho rozšíriť microSD kartami, prídete tým však o dual SIM funkciu. Trojica zadných fotoaparátov je zarovnaná s konštrukciou, žiadny objektív nevytŕča. Pri položení na pevnú podložku tak telefón pevne leží a nehýbe sa. Zadná stena je z matného plastu, no odtlačky prstov na nej predsa len vidno. 

S trojicou kamier v kombinácii 13 + 8 + 2 Mpix zhotovíte aj širokouhlé zábery a snímky s rozostreným pozadím. Predná 8 Mpix kamera sa ukrýva v malom výreze displeja. Využijete ju aj na odomykanie telefónu rozpoznávaním tváre. Túto funkciu hľadajte hlbšie v menu, konkrétne v zabezpečení zariadenia pomocou funkcie Smart Lock. 

Čítačka odtlačkov je umiestnená v pravej bočnej stene a počas krátkeho používania telefónu ani raz nezaváhala. Bočný panel Side Sense umožňuje jednoduché ovládanie zariadenia jednou rukou a ponúka rýchly prístup k vašim obľúbeným aplikáciám. Stačí dvakrát ťuknúť palcom na malú lištu na boku obrazovky.  

Nechýba LTE, NFC, Bluetooth 5.0, USB-C konektor ani 3,5 mm jack. Batéria s kapacitou 3580 mAh podporuje rýchle nabíjanie. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe

Sony Xperia L4 sa na Slovensku predáva u vybraných predajcov v čiernej a modrej farbe za odporúčanú cenu 199 eur. Do ponuky ju zaradilo aj O2. 

Zdroj: sony

Diskusia k článku:

Začať diskusiu