Sony Xperia 5 V získala Android 14. Novinkou je farebné blikanie displeja pri doručení notifikácie

Posledná aktualizácia prémiového modelu priniesla najnovšiu verziu operačného systému s decembrovými bezpečnostnými záplatami a zaujímavou novinkou, ktorá poslúži ako kedysi tak obľubovaná notifikačná dióda.

S príchodom Always on funkcie sa postupne vytratila notifikačná LED dióda, ktorá na smartfónoch upozorňovala na doručenú notifikáciu alebo zmeškaný hovor. Vďaka AOD síce máme informácie o nových správach a upozorneniach z aplikácií, no ľahko ich prehliadneme. 

Blikajúce svetlo predsa len upúta našu pozornosť oveľa viac než len krátke rozsvietenie displeja. Viacerí výrobcovia umožňujú ako "notifikačnú diódu" využiť LED blesk zadného fotoaparátu, no vtedy je dobré pokladať telefón displejom nadol, aby blikanie bolo dobre vidno. 

Sony prinieslo v poslednej verzii systému Android 14 novú funkciu, ktorá umožňuje zapnúť upozornenie farebným blikaním obrazovky. Ak v notifikačnej lište telefónu pribudne nová udalosť alebo budete mať prichádzajúci hovor, blikne obrazovka. Funguje to aj pri budíku. Na výber 12 farieb. Funkciu si zapnete v Nastaveniach -> Upozornenia -> Upozornenia blikaním. Sony Xperia 5 V (základné info) aktuálne v redakcii testujeme, čoskoro vám prinesieme podrobnú recenziu.

Zdroj: vlastný

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu