Sony WF-SP800N: bezdrôtové slúchadlá s dotykovým ovládaním hlasitosti

True wireless slúchadiel sú určené nielen pre šport, ale aj bežný život. Sú vode i prachu odolné, ponúkajú digitálne potlačenie okolitých zvukov a konečne nechýba ovládanie hlasitosti dotykom.

Novinku od Sony môžeme považovať za lacnejšiu alternatívu k špičkovému modelu úplne bezdrôtových slúchadiel s ANC. Skúsenosti sa dočítate v článku s názvom Sony WF-1000XM3 - špičkový zvuk s potlačením hluku.

Nový model Sony WF-SP800N ponúka digitálne, nie aktívne potlačenie okolitých ruchov, a tak môže byť cena o niečo prijatelnejšia. Nechýba režim Ambient Sound, ktorý umožňuje prepúštanie zvuku aj počas prehrávania hudby, takže napríklad na ulici stále počujete, čo sa okolo vás deje.

Slúchadlá dostali certifikáciu IP55, nevadí im pot ani prach a po výdatnom tréningi ich môžete opláchnuť vodou. Konštrukcia by mala zaistiť, že ostanú pevne v ušiach aj pri zvýšenej fyzickej námahe, napríklad behu alebo prudkých pohyboch hlavou. 

Integrovaná batéria ponúkne na jedno nabitie 18 hodín prehrávania hudby s aktivovavmým odstranením okolitých zvukov. Pri vypnutej funkcii sa dostanete na hodnotu 26 hodín. Puzdro s nabíjacou funkciou umožní jedno kompletné dobitie. Desaťminútové nabíjanie zaistí 60 minút počúvania hudby. 

Novinka ponúka technológiu Extra Bass a v mobilnej aplikácii Headphones Connect od Sony si môžete zvuk nastaviť podľa vlastných preferencií. V aplikácii sa nastavuje aj režim Ambient Sound na prepúštanie zvukov. 

Slúchadlá sú vybavené funkciou Advanced Adaptive Sound Control, ktorá automaticky detekuje, čo robíte a kde sa pohybujete. Podľa toho upravuje nastavenie okolitých zvukov tak, aby čo najlepšie vyhovovalo prostrediu. 

Na ovládanie prehrávaných skladieb poslúži dotyková plocha na konštrukcii. Pridržaním prsta na ľavom slúchadle úplne stíšite hudbu a počujete, čo sa okolo vás deje. Akonáhle vyberiete jedno slúchadlo z ucha, prehrávanie sa preruší. Po nasadení sa automaticky opäť spustí. 

Konečne pribudlo dotykové ovládanie hlasitosti, ktoré si nastavíte ako alternatívnu možnosť na pravom slúchadle v mobilnej aplikácii Headphones Connect. 

Slúchadlá Sony WF-SP800N prídu na slovenský trh v júli tohto roka, cena bude približne 200 eur. Na výber budú v čiernej, bielej a modrej farbe. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu