Sony WF-1000XM5: špičkové slúchadlá do uší pre náročných

Výrobca uviedol ďalšiu generáciu úplne bezdrôtových slúchadiel, ktoré podľa neho nastavujú novú latku pre audio.

Do portfólia radu 1000X od Sony patrí to najlepšie, čo výrobca v audio sekcii ponúka. Nové skutočne bezdrôtové slúchadlá WF-1000XM5 ponúkajú vylepšené potlačenie okolitého hluku, kvalitný zvuk a dôraz sa kládol aj na kvalitu hovorov.

Zvukové procesory v reálnom čase a vysoko výkonné mikrofóny poháňajú špeciálne navrhnutú jednotku Dynamic Driver X, ktorá zabezpečuje reprodukciu širokých frekvencií, hlbokých basov a čistých vokálov.

Základné parametre:

Hmotnosť slúchadiel 2x 5,9 gramov, 8,4 mm meniče, integrovaný procesor V2, frekvenčná charakteristika: 20 Hz – 20 000 Hz (vzorkovacia frekvencia 44,1 kHz)/20 Hz – 40 000 Hz (vzorkovacia frekvencia LDAC 96 kHz, 990 kb/s), vodeodolnosť IPX4, 8 hodín výdrž na jedno nabitie pri zapnutom ANC, doba nabíjania 1,5 hodiny, Bluetooth 5.3, zvukové formáty SBC, AAC, LDAC, LC3.

Výrobca zapracoval na aktívnom potlačení okolitých šumov. Slúchadlá WF-1000XM5 sú teraz vybavené tromi mikrofónmi na každom slúchadle, vrátane dvoch mikrofónov so spätnou väzbou, ktoré zlepšujú výkon potlačenia nízkych frekvencií. Svoju úlohu zohráva aj Integrovaný procesor V2, novo vyvinutý spoločnosťou Sony. 

Vďaka kombinácii novo vyvinutého procesora HD Noise Cancelling Processor QN2e a integrovaného procesora V2 spoločnosti Sony disponuje model WF-1000XM5 presným 24-bitovým spracovaním zvuku a vysoko výkonným analógovým zosilnením. Nechýbajú technológie LDAC, DSEE Extreme ani funkcia 360 Reality Audio.

Slúchadlá sú približne o 25 % menšie a zhruba o 20 % ľahšie než ich predchodca (WF-1000XM4), takže nosenie aj počas dlhšej doby je pohodlnejšie. Koncovky slúchadiel s izoláciou hluku sú vyrobené z materiálu, ktorý zlepšuje usadenie a zvyšuje pohodlie tým, že vďaka novo navrhnutému tvaru znižuje tlak v uchu.

Novinka je vybavená obľúbenými funkciami Sony, ako sú Adaptive Sound Control a Speak-to-Chat či funkciou Multipoint Connect, ktorá umožňuje pripojiť dve zariadenia Bluetooth súčasne. Na jedno nabitie ponúka osem hodín používania so zapnutým ANC, pri vypnutej funkcii potlačenia ruchov sa výdrž vyšplhá na 12 hodín. Rýchle trojminútové nabíjanie zabezpečí až 60 minút prehrávania. nechýba bezdrôtové nabíjanie. 

Slúchadlá Sony WF-1000XM5 budú v predaji od augusta za odporúčanú cenu 319 eur.

Zdroj: tlačová správa

 

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu