Sony WF-1000XM4: skutočne bezdrôtové slúchadlá s vylepšeným ANC a 8-hodinovou výdržou

Sony uviedlo ďalšiu generáciu úplne bezdrôtových slúchadiel, ktoré ponúkajú vylepšené digitálne potlačenie okolitého hluku s integrovaným procesorom V1, technológiou High-Resolution Audio Wireless a dlhou výdržou na jedno nabitie.

Predchádzajúci model Sony WF-1000XM3 ešte aj dnes patrí medzi najkvalitnejšie TWS slúchadlá na našom trhu. Recenziu si môžete prečítať v článku Sony WF-1000XM3 - špičkový zvuk s potlačením hluku. Teraz Sony uviedlo vylepšeného nástupcu, ktorý má ponúkať ešte lepší zvuk a o 40 % kompaktnejšie balenie. 

Základné parametre:
Hmotnosť 41 gramov, 6 mm meniče, integrovaný procesor V1, frekvenčná charakteristika: 20 Hz – 20 000 Hz (vzorkovacia frekvencia 44,1 kHz)/20 Hz – 40 000 Hz (vzorkovacia frekvencia LDAC 96 kHz, 990 kb/s), vodeodolnosť IPX4, 8 hodín výdrž na jedno nabitie pri zapnutom ANC, doba nabíjania 1,5 hodiny, Bluetooth 5.2, zvukové fotmáty SBC, AAC, LDAC.

Slúchadlá Sony WF-1000XM4 posúvajú podľa výrobcu vďaka integrovanému čipu V1 špičkové potlačenie okolitého hluku a kvalitu zvuku na novú úroveň. Nový procesor bol špeciálne vyvinutý spoločnosťou Sony a je postavený na výkone čipu QN1e. Vylepšený výkon potlačenia okolitého hluku a technológia Bluetooth "System on Chip" prináša najvyššiu úroveň potlačenia okolitého hluku v rámci odvetvia a pritom spotrebováva menej energie než jeho predchodca.  

Model WF-1000XM4 je vybavený výkonnými mikrofónmi s dvoma snímačmi ruchu pre potlačenie okolitého hluku. Vďaka dvom mikrofónom so snímačom hluku na každom uchu – jedným smerujúcim dopredu a druhým dozadu – sú slúchadlá schopné monitorovať okolitý hluk a s vysokou presnosťou ho odstraňovať.  

Novo vyvinuté koncovky s izoláciou hluku sa vďaka polyuretánovému penovému materiálu, ktorý je pružný a maximalizuje kontaktnú plochu medzi koncovkou a zvukovodom, dokážu lepšie prispôsobiť uchu, takže aj lepšie držia. 

Problémom nie je ani veterné počasie. Režim automatického odstránenia hluku, ktorý sa dá nastaviť v aplikácii, detekuje zvuk vetra a automaticky ho potlačí.  

Novinka podporuje bezdrôtový prenos zvuku vo vysokom rozlíšení, a to vďaka technológii LDAC, ktorú Sony používa na kódovanie zvuku. LDAC prenáša približne trikrát viac dát (pri maximálnej prenosovej rýchlosti 990 kb/s) než bežné Bluetooth slúchadlá. To vám umožní vychutnať si obsah High-Resolution Audio vo vysokej kvalite, ktorá sa blíži kvalite pripojenia pomocou kábla.

Technológia DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine) pomocou technológie Edge-AI zvyšuje rozlíšenie komprimovaných digitálnych hudobných súborov v reálnom čase. 

Funkcia Speak-to-Chat uvedená v modeli s hlavovým mostom slúchadiel WH-1000XM4, je teraz dostupná aj pri WF-1000XM4 a umožní vám viesť krátku konverzáciu bez toho, aby ste si museli slúchadlá vybrať. Akonáhle s niekým začnete hovoriť, zastaví funkcia Speak-to-Chat automaticky hudbu a umožní okolitému zvuku preniknúť slúchadlami, aby ste sa mohli rozprávať. Akonáhle konverzáciu ukončíte, začne sa opäť automaticky prehrávať hudba.

Nechýba známa funkcia Adaptive Sound Control, ktorá rozpozná, kde sa práve nachádzate a čo robíte (či ste doma, v kancelárii, na ulici alebo MHD), a prispôsobí tomu nastavenie okolitého zvuku. Dotykovým ovládaním môžete aktivovať funkciu potlačenia okolitého hluku, Ambient Sound, režim Quick Attention alebo ľahko preskakovať skladby, zastaviť alebo spustiť prehrávanie skladieb. Ovládanie hlasitosti gestom stále chýba. 

Slúchadlá vydržia hrať plných 8 hodín pri zapnutom potlačení hluku a ďalších 16 hodín získate vďaka nabíjaniu z puzdra. To znamená, že zakaždým, keď odchádzate z domu, máte slúchadlá nabité na celých 24 hodín. Len päťminútové dobíjanie vám poskytne energiu na 60 minút prehrávania a aplikácia Sony Headphones Connect vás upozorní, ak klesne nabitie puzdra pod 30 %. Pri vypnutom ANC výrobca hovorí o 12-hodinovej výdrži. 

Na ich dobíjanie môžete používať bezdrôtovú Qi technológiu, anpríklad sj zo svojho smartfónu, ak telefón ponúka reverzné bezdrôtové dobíjanie. 

Slúchadlá Sony WF-1000XM4 budú v predaji v čiernom a krémovo-striebornom variante, odporúčaná cena je stanovená na 280 eur. Predaj štartuje už tento mesiac. 

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu