Sony vraj pripravuje výkonnejšiu konzolu PlayStation 5 Pro

Aktuálna PS5 má síce výkonu na rozdávanie, ale aj napriek tomu už vraj Sony pracuje na vylepšenej verzii. Podľa nového úniku by dokonca mohla prísť skôr, než by ste čakali.

Začiatkom minulého mesiaca obleteli internet správy, že Sony vraj pripravuje novú vreckovú konzolu. Aktuálny únik, za ktorým stojí uznávaný leaker Tom Henderson však teraz dodáva, že to nebude jediný hardvér, na ktorom sa pracuje. Henderson si je totiž údajne na 100 % istý, že v Sony momentálne pripravujú aj vylepšenú verziu PS5, s názvom PS5 Pro

Proces má byť už natoľko ďaleko, že vývojárske verzie konzoly, tzv. devkity, vraj dorazia do Sony štúdií v priebehu najbližších mesiacov. Do konca roka sa ich majú dočkať aj vývojári tretích strán. Čo sa týka konkrétnych špecifikácií novej vylepšenej PS5 Pro, tie únik neuvádza. Môžeme len odhadovať, že rovnako ako v prípade PS4 Pro, aj tu pôjde o nárast výkonu, ktorý zlepší snímkovanie, rýchlosť konzoly aj vizuál samotných hier. 

So základným modelom PS5 však zatiaľ v tomto smere nie sú žiadne problémy a ako sa môžete presvedčiť v našej recenzii, konzola má výkonu na rozdávanie. Je teda otázne, či Sony potrebuje medzigeneračný model už tak skoro. Ak by sa únik potvrdil, predaj PS5 Pro sa očakáva niekedy koncom budúceho roka. Sony však zatiaľ neprišlo s oficiálnym oznámením a preto informácie treba brať s rezervou. 

Zdroj: insider-gaming.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu