Sony vraj pripravuje novú vreckovú PlayStation konzolu

Po dlhých rokoch by sme sa mohli opäť dočkať novej vreckovej konzoly od Sony. Podľa úniku však bude podstatne odlišná od PSP aj od PS Vita.

Známy leaker Jeff Grubb prišiel nedávno so správami, že Sony údajne pripravuje nový kus hardvéru. Zároveň bez ďalších podrobností dodal, že bude zaujímavé sledovať, ako na tento produkt zareaguje konkurencia. Nebolo teda jasné, či pôjde o nový model PS5 (s prívlastkom Pro) alebo iné konzolové príslušenstvo. 

Po niekoľkých dňoch na túto správu nadviazal známy portál Insider Gaming, ktorý priniesol správy o tom, že Sony vraj pripravuje novú vreckovú PlayStation konzolu. Únik hovorí o tom, že je známa pod kódovým označením Q Lite a bude vraj dosť odlišná od PSP aj PS Vita. Hlavným rozdielom má byť to, že novinka je vraj určená na hranie PS5 hier prostredníctvom funkcie Remote Play. 

Vďaka nej sa obraz z konzoly cez sieť prenáša do iného zariadenia a vy tak môžete hrať napríklad na mobile, tablete či laptope. Pripravovaná vrecková konzola podľa neoficiálnych informácií bude podporovať adaptívne streamovanie s maximálne Full HD rozlíšením pri 60 fps. Vzhľadom na fungovanie cez Remote Play bude tiež vyžadovať neustále internetové pripojenie. 

Dizajn má pripomínať ovládač DUALSENSE s 8” dotykovým LCD displejom. Samozrejmosťou budú vraj aj adaptívne spúšte, ovládanie hlasitosti či jack konektor. Informácie však zatiaľ do potvrdenia treba brať s rezervou. Viac by sme sa mohli dozvedieť na veľkej PlayStation prezentácii, ktorú vraj Sony plánuje začiatkom leta. 

Zdroj: insider-gaming.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu