Sony predstavilo ovládače pre novú generáciu virtuálnej reality

Majú orbitálny tvar a funkčne vychádzajú z nového ovládača DualSense. Nechýbajú im adaptívne spúšte ani optimalizovaná haptická spätná väzba. Okrem toho budú reagovať aj na vaše prsty.

Konzola PlayStation 5 (recenzia) sa teší obrovskej popularite a aj naďalej platí, že je beznádejne vypredaná. Medzitým Sony pracuje na novej generácii virtuálnej reality, ktorú doteraz reprezentoval známy headset PS VR. Jeho nástupcu pre PS5 sme zatiaľ nevideli, no máme tu oficiálne predstavenie ovládačov, ktoré novú VR súpravu budú sprevádzať. Majú okrúhly tvar, ktorý je podľa výrobcu veľmi pohodlný a prirodzene sa drží ľuďom s malými aj veľkými rukami. 

Veľkú časť funkcií si Sony požičalo zo svojho aktuálneho ovládača DualSense. Sú tu adaptívne spúšte, vďaka ktorým pocítite napríklad odozvu zbraní v hre a nechýba ani optimalizovaná haptická spätná väzba. Nové ovládače pre virtuálnu realitu budú tiež schopné detekovať vaše prsty v citlivých dotykových plochách, na ktoré si umiestnite palec, ukazovák a prostredník. Medzi ovládacími prvkami nájdete aj ďalšie známe tlačidlá z DualSense, ako aj analógové páčky. 

Konkrétny dátum vydania novinky zatiaľ nie je známy. Isté je, že sa tak nestane skôr, kým Sony nepredstaví aj VR headset, s ktorým budú kompatibilné. Nová PS5 je zatiaľ podľa Sony kompatibilná aj so starším PS VR. Headset však na konzole zatiaľ nefunguje a výrobca má situáciu riešiť operatívne. Zatiaľ oznámil, že k nemu budete potrebovať redukciu, ktorú si viete objednať bezplatne. Očakáva sa, že nový VR headset pre PS5 dorazí na trh niekedy budúci rok. 

Zdroj: PlayStation

Diskusia k článku:

Začať diskusiu