Sony predstavilo Ghost of Tsushima Director’s Cut s novým príbehovým rozšírením

Fanúšikovia samurajskej akčnej adventúry sa dočkajú vydania ultimátnej edície, ktorá prináša viacero noviniek. Okrem základnej hry sa môžete tešiť na veľké príbehové rozšírenie odohrávajúce sa na ostrove Iki, kde na vás čaká množstvo ďalšieho obsahu, vrátane nových zbraní, nepriateľov, trofejí či bojových techník.

Samurajská akčná adventúra Ghost of Tsushima bola obrovským hitom, ktorý oslovil milióny hráčov po celom svete. Od vydania hry ubehol rok, počas ktorého sme dostali jedno multiplayerové rozšírenie a nepotvrdené úniky, že autori už pracujú na pokračovaní.

Teraz však prekvapili oznámením rozšírenej verzie Ghost of Tsushima Director’s Cut, ktorá vyjde na PS4 a PS5 už 20. augusta. Čo teda prinesie? Tešiť sa môžete nie len na pôvodnú hru, doplnenú o všetok doteraz vydaný obsah, vrátane multiplayeru, ale aj na úplne novú príbehovú kampaň. 

Odohráva sa na ostrove Iki, ktorý susedí s Tsushimou a kde podľa histórie rovnako prebiehali boje o nadvládu. Hlavný hrdina Jin Sakai sa tak presúva na ostrov Iki, aby preveril zvesti o prítomnosti Mongolov. Čoskoro je však vtiahnutý do sledu udalostí, ktoré mu pripomenú niektoré z traumatizujúcich zážitkov v jeho minulosti. Čakať teda môžeme nový príbeh, postavy, trofeje, prostredia a množstvo ďalšieho obsahu, ako brnenia, kone, bojové techniky a mini hry.  

Potrápia nás aj noví nepriatelia a pribudnú aj doteraz nevýdané zvieratá. PS5 navyše dostane niekoľko vylepšení, ktoré prislúchajú k platforme aktuálnej generácie. Bude tu kvalitná synchronizácia pier postáv v japonskom dabingu, zapracovaná haptická odozva a hra využije aj adaptívne spúšťače nového ovládača DualSense. Samozrejmosťou bude 3D audio, zrýchlené načítanie, 4K rozlíšenie, ale aj režim 60 fps. 

Ghost of Tsushima Director’s Cut je k dispozícii na predobjednávky za 69,99 eur (PS5) a 59,99 (PS4). Ďalšia cenová politika je trochu krkolomná a závisí od konzoly a verzie, ktorú máte, resp. ktorú chcete. 

Ak máte štandardnú verziu hry, môžete si kúpiť iba samostatný obsah rozšírenej verzie na PS4 za 19,99 eur. V prípade, že si kúpite Director’s Cut na PS4, môžete ju kedykoľvek vylepšiť na PS5 verziu za 9,99 eur. Ak máte štandardnú verziu Ghost of Tsushima (PS4), na PS5 verziu Director’s Cut ju môžete vylepšiť za 29,99 eur. 


Zdroj: PlayStation

Diskusia k článku:

Začať diskusiu