Sony predalo takmer 22 miliónov PS5 konzol

Finančné výsledky Sony za posledný štvrťrok priniesli niekoľko zaujímavých čísel. PlayStation sa teší veľkej popularite, aj keď nie všetky štatistiky sú pozitívne.

Spoločnosť Sony má za sebou finančné výsledky za posledný štvrťrok, ktoré priniesli niekoľko zaujímavých čísel. K tým príjemným patrí rozhodne fakt, že firma už dodala do obchodov 21,7 milióna PS5 (recenzia) konzol. Za posledný štvrťrok išlo konkrétne o 2,4 milióna kusov, čo predstavuje mierny nárast oproti 2,3 miliónu minulý rok. 

To je vzhľadom na stále pretrvávajúce výrobné problémy s nedostatkom čipov slušné číslo. Trochu slabšie to však za posledný štvrťrok bolo na poli first party hier, teda tých, ktoré PlayStation vyvíja pod svojou značkou. Sony predalo konkrétne 6,4 milióna kópií, čo predstavuje pokles oproti 10,5 miliónu minulý rok. V tomto prípade viedla digitálna distribúcia s podielom až 79 %. 

Sony však aj napriek stále pomerne vysokým predajom zaznamenalo pokles tržieb o 2 % s tým, že zisk klesol až o 37 %. Vedenie si tieto čísla vysvetľuje zvýšením výrobných nákladov svojich first party hier. Finančné výsledky však uzatvárajú pozitívne štatistiky, medzi ktoré patrí 102 aktívnych PlayStation hráčov. Z nich si 47,3 milióna platí aj členstvo PlayStation Plus. Jeho novú verziu sme otestovali v našej recenzii.

Zdroj: sony.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu