Sony PlayStation 5 bude mať premiéru 11. júna

Pôvodný terním 4. jún bol kvôli prebiehajúcim protestom v USA presunutý o týždeň neskôr. Udalosť bude prebiehať iba online.

Ďalšia generácia hernej konzoly od Sony bude mať oficiálnu premiéru už zajtra večer. Výrobca o tom informoval na svojom Twitter účte a na webe. 

Vopred nahraný program sa bude vysielať 11. júna o 22:00 nášho času vo Full HD rozlíšení s 30 fps. Sony odporúča použiť pri počúvaní slúchadlá, pretože len tak budete môcť oceniť skvelú prácu so zvukom. 

Konzola PlayStation 5 ponúkne 16 GB RAM, osemjadrový procesor AMD s taktom 3,5 GHz a SSD úložisko novej generácie so 100-násobne rýchlejším ukladaním obsahu než pri PS4 (5,5 Gbps) a 825 GB voľného miesta. Hry sa budú spúšťať rýchlejšie, na ich načítanie nebudete musieť zbytočne dlho čakať. Dlhé úvodné obrazovky tak nebudú potrebné. 

Nové hry si podľa Sony najlepšie užijete v kombinácii so 4K televízorom. PS5 však zvládne aj prehrávanie obsahu v 8K rozlíšení. Vylepšený ovládač DualSense bude disponovať haptickou odozvou a vstavaným mikrofónom na komunikáciu so spoluhráčmi. 

Vo štvrtok sa snáď dozvieme aj oficiálnu cenu a dostupnosť. Tá sa zatiaľ predpokladá na úrovni okolo 400 eur, v obchodoch by sa mohla PS5 objaviť koncom roka ešte pred Vianocami. 

Zdroj: playstation.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu