Sony možno pripravuje Xperiu Compact. Alternatívu k iPhonu 12 mini

Príchod malého androidu na trh zatiaľ nie je istý. Na jednej strane sú tu hlasy fanúšikov kompaktných smartfónov, na druhej riziko, ktoré na seba berie výrobca. Predsa len, väčší záujem je o modely s veľkým displejom.

Záujemca o kompaktný a zároveň dobre vybavený android už dlhé roky nemá veľký výber. K dispozícii mal napríklad modely série Xperia Compact od Sony. Posledným takým bol pred takmer tromi rokmi uvedený smartfón Sony Xperia XZ2 Compact (základné info) s 5-palcovým displejom, šírkou konštrukcie len 65 mm a vtedy výkonným čipsetom Snapdragon 845. 

Od tej doby sme podobný android malých rozmerov na trhu nevideli. Výrobcovia tvrdia, že o ne nie je veľký záujem. Možno sa veci zmenia a Sony pripraví konkurenta pre 5,4'' Apple iPhone 12 mini (základné info).

Špekuluje sa, že Sony v roku 2021 vzkriesi rad Xperia Compact. Novinka by mala ponúknuť 5,5-palcový natiahnutý displej a šírku konštrukcie menšiu než 70 mm. Už sa na interenete objavili aj prvé rendery telefónu, ktorý ale ukazuje hrubé rámy okolo obrazovky s výraznou spodnou bradou. Škoda. 

V bočnej stene vidno vypínač s pravdepodobne integrovanou čítačkou odtlačkov, nechýba 3,5 mm jack ani hardvérová spúšť fotoaparátu, tak typická pre Sony smartfóny. Zadné fotoaparáty sú len dva, pričom hlavný by mal mať 13 Mpix snímač. 

Zatiaľ však stále nie je isté, či sa pripravovaný kompaktný android dostane aj na trh. Zavážiť pri rozhodovaní výrobcu môžu správy o sklamaní Applu z predaja kompaktného iPhonu 12 mini, ktorého sa vraj od októbra do novembra 2020 predalo len 6 % z celkového počtu kusov dvanástkovej série.

Dokonca sa hovorilo aj o znížení produkcie tohto najmenšieho modelu, od ktorého sa očakávali vyššie predajné čísla. Preto je ešte predčasné hovoriť o novej Xperii Compact ako o istej veci. Všetko je ešte otvorené. 

Zdroj: voice.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu