Sony má dvojicu nových Bluetooth reproduktorov s priestorovým zvukom

Nové bezdrôtové reproduktory sú vybavené technológiami od Sony a ponúkajú priestorový zvuk, ktorý oceníte pri počúvaní obľúbenej hudby. Svojim dizajnom sa môžu stať vhodným a nenásilným doplnkom domova.

Oba reproduktory boli navrhnuté tak, aby poskytovali kvalitný a prémiový dvojkanálový zvuk, či už varíte v kuchyni, sedíte v obývačke alebo pracujete. 

Pomocou technológií Immersive Audio Enhancement a 360 Reality Audio sa zvuk šíri vertikálnym i horizontálnym smerom, a tým vytvára širokú aktívnu zónu. 

Sony RA5000 je vybavený silnými neodýmovými magnetmi a zosilnenou membránou (MRC), ktorá zabezpečuje výkonnosť reproduktoru, ale zároveň umožňuje zachovať kompaktnejšie rozmery. Tieto prvky sú doplnené basovým reproduktorom, ktorý pomáha vyplniť priestor bohatými, hlbokými basmi. Má tiež certifikáciu Hi-Res Audio.

Sony RA3000 vytvára všesmerový zvuk s hlbokými basmi. Využíva k tomu širokopásmový reproduktor, všesmerový difuzér, ktorý šíri zvuk do priestoru všetkými smermi, a duálny pasívny žiarič, ktorý reprodukuje hlboké basy. Prekrývajúce sa výškové reproduktory vytvárajú vlnovú plochu, ktorá smeruje nahor, takže vysiela zvuk vertikálne. 

Oba modely ponúkajú kalibráciu zvuku. Pri RA3000 prebieha automaticky po zapnutí, na RA5000 stačí stlačiť tlačidlo Immersive Audio Enhancement.

Reproduktory sú kompatibilné so zariadeniami podporujúcimi Google Asistenta a Alexu od Amazonu. Nechýba prehrávanie vo viacerých miestnostiach (Multi-room playback), vďaka ktorému môžete v rovnakom čase počúvať v rôznych miestnostiach buď rovnakú alebo inú skladbu pomocou skupín reproduktorov, ktoré nastavíte v aplikáciách Google Home alebo Amazon Alexa. 

Novinky môžete pripojiť k vybraným TV Bravia a vylepšiť si tak zvuk na televízore. Oba reproduktory ponúkajú Wi-Fi, Bluetooth NFC, sú kompatibilné so Spotify a disponujú zabudovaným Chromecastom, takže ich môžete bez problémov spárovať so smartfónom alebo tabletom a streamovať svoje obľúbené skladby. RA3000 je odolný proti vlhkosti, a tak sa hodí aj do kúpelne alebo kuchyne.

Cena modelu Sony SRS-RA3000 je stanovená na 290 eur, za reproduktor SRSRA5000 si Sony pýta 550 eur. Predaj odštartuje vo februári. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu