Sony kúpilo štúdio Housemarque, ktoré stojí za nedávnym PS5 hitom Returnal

Pôvodom fínske štúdio má so Sony bohaté skúsenosti už od čias PS3. Na platformu PlayStation prinieslo viacero známych hier, medzi ktoré patria napríklad Nex Machina, Matterfall alebo Resogun.

Fínsky developer Housemarque má dôvod na radosť. Oficiálne sa totiž pripojil k elitným PlayStation Studios, ktoré vydávajú exkluzívne hry na platformu PlayStation. Štúdio sa naposledy blyslo PS5 exkluzivitou Returnal, ktorá zožala úspech ako u hráčov, tak u kritikov. Ich dobré vzťahy so Sony však trvajú už od čias PS3, kde vydali hru Super Stardust HD. 

Housemarque je okrem toho známe aj hrami Nex Machina (PS4), Matterfall (PS4), Alienation (PS4) či Resogun (PS4, PS3, PS Vita). Mimo tvorby pre Sony priniesli aj niekoľko ďalších hier na iné platformy, ako napríklad Outland (PC), Transworld Snowboarding (Xbox) alebo Stardust (AMIGA). 

Samotné štúdiu sa z akvizície teší a tvrdí, že im podpora od Sony pomôže ešte viac vyrásť. Housemarque sa tak pripojí k známym menám na poli PlayStation ako Naughty Dog (The Last of Us), Santa Monica Studios (God of War), Insomniac Games (Ratchet & Clank), Guerrilla (Horizon Zero Dawn) alebo Sucker Punch (Ghost of Tsushima). 
 

Zdroj: PlayStation Blog

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu