Sony kúpilo štúdio Bluepoint Games, autorov remaku Demon's Souls na PS5

Americké štúdio vzniklo ešte v roku 2006. Od svojho vzniku naberalo posily a momentálne v ňom pracuje asi 70 vývojárov. Do sŕdc hráčov sa zapísali najmä kvalitným spracovaním remastrov a remakov.

Akvizícia, ktorú si mnohí fanúšikovia želali, je oficiálne na svete. Sony oznámilo kúpu štúdia Bluepoint Games, s ktorým spolupracovalo už pomerne dlhý čas. Vzniklo v roku 2006 a do sŕdc fanúšikov sa zapísalo predovšetkým kvalitnou prácou na remastroch a remakoch známych značiek. Naposledy sme si od nich mohli zahrať kritiky aj hráčmi cenený remake Demon's Souls, ktorý vyšiel exkluzívne na PS5. 

Developer nám však priniesol aj výborne spracovaný remaster starších Uncharted hier na PS4 v podobe Uncharted: The Nathan Drake Collection. Nasledoval ho remaster Gravity Rush a vydarený remake Shadow of the Colossus. Sony sa pri kúpe štúdia odvoláva práve na kvalitné spracovanie zmienených titulov. 

Počas posledných 15 rokov sa tím Bluepoint Games postupne rozširoval a momentálne ho tvorí asi 70 vývojárov. Oznámenie o kúpe je pomerne strohé a štúdio nešpecifikovalo, na čom momentálne pracuje. Podľa viacerých neoverených zdrojov by nás však mali prekvapiť vývojom úplne novej značky. Po mnohých remakoch a remastroch by tak išlo o ich prvý veľký projekt, pri ktorom by sa nemuseli držať predlohy. Zostáva nám už len počkať na oficiálne oznámenie. 

Zdroj: blog.playstation.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu