Sonos predstavil Roam SL, odľahčenú verziu kvalitného reproduktoru

Sonos Roam nás v našej recenzii presvedčil, že je jedným z najlepších reproduktorov vo svojej triede. Teraz dostáva verziu bez mikrofónu, ktorá zaujme nižšou cenovkou.

Sonos Roam (recenzia) je jedným z najlepších reproduktorov vo svojej triede. Aj nás po vyskúšaní presvedčil o tom, že ponúka naozaj kvalitný zvuk. K tomu pridáva kompaktné telo, pripojenie cez Wi-Fi a Bluetooth, bezdrôtové nabíjanie a hlasového asistenta. Za toto všetko si výrobca pýta dvesto eur, čo pre mnohých môže byť pomerne vysoká čiastka. 

Tých poteší novo oznámený Sonos Roam SL, ktorý cenovku znižuje na prijateľnejších 179 eur. Hlavným rozdielom je absencia mikrofónu, s ktorým prirodzene zaniká aj podpora hlasového asistenta od Googlu aj Amazon Alexa. Ich prítomnosť zostáva devízou klasického Roamu. 

Ostatné parametre zostávajú prakticky bez zmien. Sonos Roam SL má rovnako kvalitny zvuk a so svojim drahším bratom zdieľa tiež dizajn aj odolnú konštrukciu s certifikátom IP67. Samozrejmosťou je možnosť Bluetooth a Wi-Fi pripojenia, stereo párovanie, integrácia do domáceho systému Sonos aj 10 hodinová výdrž batérie. 

Nechýba ani bezdrôtové nabíjanie Qi či silikónové tlačidlá na hornej strane, kde prirodzene zmizla aktivácia mikrofónu. Predaj Sonosu Roam SL štartuje 15. marca v bielej a čiernej farbe.  

Zdroj: tlačová správa 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu