SmartThings Station - komunikačná centrála pre inteligentnú domácnosť s bezdrôtovou nabíjačkou

Množstvo smart zariadení v domácnostiach sa neustále rozrastá a zosúladiť ich ovládanie z jedného miesta môže byť problém. Novinka od Samsungu je kompatibilná s celým radom produktov, vrátane zariadení s komunikačným protokolom Matter.

Technologická výstava CES 2023 je v plnom prúde a výrobcovia oznamujú svoje horúce novinky. Jednou z nich je SmartThings Station. Malé zariadenie, ktoré slúži ako centrála pre inteligentnú domácnosť, dokáže automatizovať rôzne činnosti v domácom prostredí a vytvárať užitočné rutiny. Napríklad jednoduchým vypínaním svetiel a spotrebičov pomôže obmedziť plytvanie energiou.

Vytvorenú rutinu v mobilnej aplikácii SmartThings aktivujete jednoduchým stlačením tlačidla Smart Button. Tlačidlom sa dajú ovládať až tri rôzne rutiny, nastavené na krátke, dlhé alebo dvojité stlačenie. Rutinu viete spustiť prostredníctvom aplikácie aj na diaľku. 

Rutina pre spánok môže zhasnúť všetky svetlá v domácnosti, znížiť teplotu a zatiahnuť žalúzie. Pri odchode z domu môžete nastaviť rutinu tak, že vypne všetky nepotrebné spotrebiče a elektrické zásuvky, aby sa šetrila energia, a zapne bezpečnostný systém.  

SmartThings Station umožňuje jednoduché prepojenie rôznych zariadení, napríklad termostatov, svietidiel alebo elektrických zásuviek s ďalšími zariadeniami pripojenými k serveru inteligentnej domácnosti, aby mohli všetky navzájom spolupracovať.

Inštalácia Samsung SmartThings Station je veľmi jednoduchá. Pri prvom zapnutí zariadenia sa používateľovi smartfónu Samsung Galaxy zobrazia vyskakovacie správy, ktoré mu pomôžu hladko prejsť procesom pripojenia. Rôzne zariadenia sa dajú pripájať jednoducho aj naskenovaním ich QR kódu   fotoaparátom smartfónu.

SmartThings Station spolupracuje aj so službou Samsung SmartThings Find, ktorá slúži na správu a vyhľadávanie prepojených zariadení Galaxy. Napríklad dvojitým stlačením tlačidla Smart Button je možné prezvoniť blízky telefón.

Nová centrála poslúži aj ako bezdrôtová 15 W nabíjačka. SmartThings Station bude uvedená na trh najskôr v USA a Kórei. Na výber bude v čiernej alebo bielej farbe od začiatku februára 2023. Cena bude upresnená pri štarte predaja. Dostupnosť v Európe zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu