Smartfóny tvoria najväčšiu časť herného segmentu

Aktuálne štatistiky hovoria okem obrovských výnosov aj o veľkom potenciáli rastu pre smartfóny v hernej oblasti. Najviac peňazí na hry míňajú používatelia iOS.

Trh s mobilnými hrami dnes tvorí najväčší segment v tejto oblasti. Portál Gamingscan sa pozrel na aktuálne čísla. Momentálne je herný trh hodnotený na 164,6 miliardy dolárov, z ktorých väčšina pochádza zo smartfónov a menšia časť z tabletov. Očakáva sa, že bude aj naďalej rásť, zatiaľ čo PC a hry v prehliadači zaznamenali pokles.

Aktuálne najviac výnosov prichádza z iOS zariadení, kde u hráčov vyhráva Clash of Clans, za ktorým tesne nasleduje Fortnite. Pravdepodobne nie je prekvapujúce, že viac než 40 % výnosov pochádza z nákupov v aplikácii. Za nimi nasledujú výnosy z reklám. V štatistikách nechýba ani VR, kde ako najväčší výrobca dominuje HTC. 

Najväčší nárast v hernom segmente zaznamenalo Sony, za ktorým je Microsoft. Je to zrejme aj vďaka tomu, že okrem mobilného trhu ide o najväčších hráčov na trhu s konzolami. Na treťom mieste je Apple, ktorý má za sebou spustenie služby Apple Arcade - stovka hier za jedno mesačné predplatné.

Zdroj: Gamingscan


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu