SmartBanking od ČSOB je prvá banková aplikácia plne integrovaná do Huawei AppGallery

Na základe zistení, že tri najpoužívanejšie androidy zákazníkov ČSOB nesú značku Huawei, implementovala banka do aplikácie mobilné služby Huawei (HMS).

ČSOB nie je jedinou slovenskou bankou, ktorej aplikáciu nájdeme v obchode AppGallery. Je však prvou, ktorá do nej v plnej miere implementovala mobilné služby Huawei, ktoré sú náhradou za služby od Googlu a nájdeme ich v nových zariadeniach značky Huawei a Honor. 

Pre Huawei je rozširovanie ponuky lokálnych aplikácií prioritov, pretože bez dostatočne širokej ponuky nebudú mať zákazníci záujem prechádzať na AG smartfóny, v ktorých nenájdeme tradičný Google Play, ale AppGallery. 

Analýza banky ukázala, že 13 % zákazníkov používa na prihlásenie do mobilnej aplikácie smartfón značky Huawei. Honor v týchto percentách zarátaný nie je. Bol to jasný impulz poskytnúť zákazníkom aplikáciu plne integrovanú do ekosystému HMS. 

Prvá verzia aplikácie od ČSOB pribudla v AppGallery 14. februára 2020, no ešte bez integrácie Huawei služieb. Aktuálne má vyše 19-tisíc stiahnutí a až 1500 nových aktivácií mobilného bankovníctva pochádzalo práve z aplikácie nainštalovanej prostredníctvom AppGallery.

Druhá verzia aplikácie ČSOB s plnohodnotnou integráciou do ekosystému HMS bola sprístuonená 19. mája a v AppGallery ju hľadajte pod názvom SmartBanking. Pokiaľ zadáte do vyhľadávacieho políčka ČSOB, nenájde vám ju. 

V aplikácii máte k dispozícii takmer všetky funkcie, na ktoré ste zvyknutí z iných platforiem. Funkčné je aj biometrické prihlasovanie sa pomocou odtlačkov prstov. Zatiaľ chýbajú notifikácie o pohyboch na účte, ktoré majú postupom času pribudnúť.

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

jarpo06.06.2020 - 09:51 Trvalý odkaz

Pekne od CSOB. Sice ich dlhodobo kritizujem za ich prevedenie mobilnych pladieb, ale v tomto smere sa mi pacia. Aj na windows phone to bola tusim prva nasa banka s ich aplikaciou. Napriklad taka sporitelna tuto platformu uplne okaslala.

Celá diskusia 1 príspevok