Smart hodinky Amazfit by mali v budúcnosti ponúknuť meranie EKG a krvného tlaku

Z notifikačného centra a základného merania fyzickej aktivity sa nositeľné príslušenstvo postupne premenilo na produkt minutorujúci zdravotné funkcie. Prispôsobiť sa tomu chce aj firma Huami.

Inteligentné hodinky značky Amazfit od Huami (v USA vystupuje čínska spoločnosť pod názvom Zepp Health) sú dobre známe aj slovenským zákazníkom. Ponúkajú dostupnú cenu a šikovné funkcie. V budúcnosti by mali dostať aj ďalšie zdravotné funkcie, ako záznam činnosti srdca (EKG) a meranie krvného tlaku. Hovorí sa aj o sledovaní glukózy. 

Pre web Wareable sa tak vyjadril zástupca spoločnosti Zepp Health Mike Yeung, ktorý prezradil, že aktuálne v tejto oblasti spolupracujú s americkými úradmi FDA. Yeung pre Wareable potvrdil, že firma pracuje na bezdotykovom monitorovaní krvného tlaku a dokonca aj na sledovaní glukózy. Monitorovanie hladiny cukru v krvi bol podľa jeho slov ťažký oriešok, ale teraz sú optimistickejší než kedykoľvek predtým, že to dokážu. 


Záznam EKG dnes ponúka vo svojich smart hodinkách alebo fitnes náramkoch už viacero výrobcov, meranie krvného tlaku je však zatiaľ ojedinelé. Len nedávno sprístupnil na svojich hodinkáchn túto možnosť Samsung. O novinke sme písali v článku Ako merať krvný tlak a EKG na hodinkách Samsung Galaxy Watch 3

Na kalibráciu krvného tlaku v hodinkách Samsung potrebujete manžetový tlakomer, no značka Amazfit by podľa vyjadrení zástupcu firmy nič také nemala potrebovať. Aktuálne pracujú na riešení, pri ktorom vraj kalibrácia nebude nutná. 

Zdroj: wareable.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu